Tökéletes étrend nem létezik. Nem csak azért, mert attól is függ, hogy mennyi zsírt, fehérjét vagy szénhidrátot visz be az ember, de a vita is állandóan megmarad arról, hogy vajon a vegetáriánus vagy a magas...
TOVÁBB
Ha gyulladásgátló élelmiszereket eszel, és kihagyod a lisztet és a fehér cukrot a napi menüdből, már egy hét alatt fantasztikus változást észlelsz a bőrödön.
Ha gyakran fogyasztod az alábbi élelmiszereket, akkor nem csak...
TOVÁBB
A magnézium az egyik legfontosabb ásványi anyag a szervezetünkben. Egy egészséges felnőtt ember szervezetében 20-28 g magnézium található.
Ennek körülbelül a fele a csontrendszerben, többi pedig a sejtekben van...
TOVÁBB
Naponta átlagosan 250 mg-ot fogyasztunk el triterpénekből. A triterpének a fitoszterolok, azaz a növényi szteroidok csoportjába tartozó vegyületek, melyeket a növényi olajokban, gabonafélékben, különféle zöldségekben...
TOVÁBB
Méltatlanul száműztük a konyhából a mai modern táplálkozással a hüvelyeseket, pedig nem is olyan régen elképzelhetetlen volt a téli hónapokban az étkezés nélkülük.
Mára már tudjuk a babról, hogy a téli depresszió ellen...
TOVÁBB
A húszas évek előtt rendes orvosi ellátás még nem volt, és nem voltak elérhető gyógyszerek, a szegény ember mégis gyógyította magát. A parasztember a kertjéből gyógyult, de a városiak is használták ezeket a gyógymódokat....
TOVÁBB
Réges-régen az orvosi ellátás és a gyógyszeres kezelés hiányában a szegény emberek úgy védekeztek a betegségek ellen, hogy szinte nem is tudtak róla.
Az alábbiakban ismerjünk meg néhány természetes, gyógyító...
TOVÁBB
Minden nap hallhatunk az egészséges táplálkozásról, mely már napjaink slágertémájává vált. Az alábbiakban felsorolt élelmiszerek fogyasztásával akár a komolyabb betegségeket is megelőzhetjük. A felsorolás nem teljes,...
TOVÁBB
A lecitin szerepet játszik a sejtek felépítésében, hatására nő a szervezet teljesítőképessége, stabilizálja az idegműködést.
A lecitin fő alkotórésze a kolin és az inozitol, két igen fontos...
TOVÁBB
A hangulatjavító orvosságok helyett keressük az élelmiszerek között a B-vitaminokban gazdag élelmiszereket.
A hüvelyesek (sárgaborsó, szárazbab, lencse, csicseriborsó) kimagasló B1-, B2- és E-vitamin forrást jelentenek,...
TOVÁBB
A rák titkolt ellenszere? Rákellenes vitamint titkol a gyógyszeripar?
World Without Cancer című kötetében az amerikai Edward Griffin leleplezi a titkot a B17 vitaminról, amelyet a gyógyszeripar régóta próbál eltitkolni,...
TOVÁBB
Az anyagcsere rendellenességei között a cukorbetegség a leggyakoribb. Egészséges táplálkozással, sok zöldség és kevés gyümölcs fogyasztásával, sok testmozgással, bő folyadék bevitellel, jó minőségű zsírsavak...
TOVÁBB