Az emésztési problémák sajnos egyre gyakoribbak a mai rohanó világban, ahol gyakran nem fordítunk elég figyelmet az étkezési szokásainkra. A nehéz ételek, a stressz és a helytelen étrend mind hozzájárulhatnak az...
TOVÁBB
A citromfű illóolaját, gyulladás csökkentésére, az emésztés megkönnyítésére és a fejfájás enyhítésére is használhatjuk. Már az olaj illatának belélegzése vagy az olaj (hordozóolajokkal, testolajjal, valamint haj- és...
TOVÁBB
A gyerekek és a serdülők több mint 25%-a egyáltalán nem fogyaszt elég vizet a napi folyadékbevitelük részeként. A vízhiány hosszútávon szellemileg és testileg is tönkretehet.
Testünk 70%-át víz képezi, ezen belül 85...
TOVÁBB
A hormonális egyensúly fenntartása nem csupán az egészségünk számára fontos. Fontos akkor is, ha szeretnénk bizonyos korlátok között tartani súlyunkat.
A hormonok apró kémiai hírvivők, melyek a véráramlaton...
TOVÁBB
A nálunk leginkább csak a pizzáról ismert oregánó az egyik legerősebb természetes antibiotikum.
A szárított oregánó vagy magyar nevén szurokfű, illetve vadmajoránna nagyon gazdag antioxidánsokban. Érdekes, hogy...
TOVÁBB
A kelkáposzta nagyon gazdag vitaminokban. 100%-ban fedezi egy átlagos ember napi A- és C-vitamin szükségletét.
A kelkáposzta nagy mennyiségben tartalmaz még K-vitamint, mely a normál véralvadás, az egészséges csontok...
TOVÁBB
A tejsavó szervezetre gyakorolt hatása felülmúlhatatlan. Finom, egészséges, fogyókúrák ideális kiegészítője, máj- és epebetegségek, emésztési problémák és anyagcsere betegségek csodaszere. A benne található értékes...
TOVÁBB
Az ájurvédikus orvoslásban a kurkuma elsősorban a gyomorra ható és vértisztító szerként szerzett magának nagy tekintélyt, emellett az életműködéseket általában serkentő, élénkítő hatásúnak is tartják (tonik). A...
TOVÁBB
Gondoltad volna, hogy a szilva és a szilvalekvár számos jótékony hatással bír egészségünkre, ezért sok helyen csodabogyónak is nevezik a gyümölcsöt?
A szilva (Prunus domestica) a rózsafélék családjához tartozó...
TOVÁBB