A zellert fogyaszthatjuk nyersen salátákba, lének, főzetnek, tinktúrának, bornak, vagy szárított formában (porítva) készíthetünk belőle akár turmixot is. A következőkben bemutatunk néhány népgyógyászati...
TOVÁBB
Az egészséges életmódot támogatók körében ma már nagyon elterjedt a kókuszzsír vagy kókuszolaj használata. A kókuszzsír az egyetlen olyan étkezési zsír, amely nem avasodik meg.
A kókuszolaj egészséges alternatívát jelent...
TOVÁBB
Az epezavarok tulajdon agresszív indulataink kezelésének nehézségeire utalnak. Aki dühében tajtékzik, akit „elönt az epe”, de képtelen mérgét látható formában levezetni, zavart idéz elő epeműködésében.
Az...
TOVÁBB
Ha fáj a hasad, esetleg az epéd rendetlenkedik. Az epekövesség az epe leggyakoribb betegsége. Az epekövek a máj által elválasztott epét tároló epehólyagban és a közös epevezetékben képződhetnek.
Az epeváladék...
TOVÁBB
A tavasz első gyümölcse kertünkben az eper. Igazán finom, ízletes, illatos epret csak május végén, június elején fogyaszthatunk, ugyanis ilyenkor már szabadföldön is megterem. Aki egyszer megkóstolja az import, vagy...
TOVÁBB
Az egész évben beszerezhető sárgarépa a levesek, zöldséges ételek többségének alkotóeleme, ezért valószínűleg senki sem gondolná, hogy nem fogyaszt belőle eleget. Érdemes azonban tudatosan is beiktatnunk...
TOVÁBB
„Falun élő emberek legkedveltebb élvezeti teája volt, és a mai napig is az. Nálunk, a Bükkben a mai napig élvezeti teaként fogyasztják, akár naponta. Szép színű és jóízű tea.” (Szabó Gyuri bácsi)
Az apróbojtorján...
TOVÁBB