A többségünknek gyerekkorában nem volt épp kedvence a kelkáposzta, ha kiderült, hogy az lesz ebédre, húztuk a szánkat. Pedig a kelkáposzta igazán egészséges, másrészt, ha ügyesen készítjük el, akkor a gyerek is nagy eséllyel megbarátkozik vele.
A kelkáposzta fogyasztásának egyik nagy előnye, hogy szervezetünk számtalan hasznos tápanyaghoz jut. Ráadásul az érzékeny gyomor számára sem megterhelő fogyasztása. Mivel kevés kalóriát tartalmaz, a diétázók is nagyon szeretik. Semmiféle puffasztó hatása nincs, így ettől sem kell tartani. A kelkáposzta olyan vitaminokkal van tele, mint az A, B1-, E-, C-, B2-vitaminok. Ezenkívül gazdag kalciumban, vasban, magnéziumban és káliumban is. A kelkáposzta és a benne található hasznos tápanyagok hozzájárulnak az immunrendszer egészségéhez, erősítik azt, továbbá gyulladásgátló hatással is rendelkezik. Mivel ennyi hasznos tápanyag van benne, ezért nagy kár volna, ha félretennénk, csak, mert a gyerek nem szereti. Egy kicsit kreatívnak kell lenni, annak érdekében, hogy ne a menzás ételekre hajazzon a kelkáposztából készült étel. A frankfurti leves sokak kedvence, azonban szerencsére jóval több étel készíthető kelkáposztából, így egy kicsit célszerű elvonatkozni a jól megszokott és gyermekek által utált kelkáposzta főzeléktől, valamint a frankfurti levestől. A rakott változatnak nehéz ellenállni, ezt még a gyerekek is szeretni szokták. Nagy valószínűséggel akkor fog igazán megbarátkozni a kelkáposztával a gyerek, ha megkóstolja a kelkáposztachipset. Ez az egészséges rágcsálnivaló akár a diétába is könnyedén beilleszthető, különösen, ha nem napraforgóolajjal, hanem olíva olajjal sütjük. A kelkáposzta nagy előnye, hogy jól bírja a hideget és a szárazságot, így, ha termeszteni szeretnénk, akkor bátran fogjunk hozzá. Amellett, hogy sok étel legfőbb hozzávalója, akár ételek ízesítésére is felhasználhatjuk, például levesekhez. Ha elég kreatívok vagyunk, akkor nem csak egészséges ételt tudunk az asztalra tenni, hanem finomat is!