Sárgarépa

Talán nincs is olyan gyermek, aki ne hallotta volna, hogy azért fontos megenni a sárgarépát, hogy aztán szépen tudjon fütyülni. Ugyanakkor nem csak ezért érdemes sárgarépát fogyasztani, ugyanis nagyon sok hasznos tápanyag található benne.
1 - 12 / 12
Természetesen a ráncok ellen
  Ha gyulladásgátló élelmiszereket eszel, és kihagyod a lisztet és a fehér cukrot a napi menüdből, már egy hét alatt fantasztikus változást észlelsz a bőrödön.   Ha gyakran fogyasztod az alábbi élelmiszereket, akkor nem csak...
TOVÁBB
Egy keverék, mely elpusztítja az összes betegséget
  A cékla, sárgarépa és az alma leve összekeverve egy mágikus ital, amely világszerte csodálatos egészségügyi hatással rendelkezik!   Különféle betegségek kezelésére köztük a tüdőrák gyógyításában is a hagyományos...
TOVÁBB
A lúgos hatású sárgarépalé védelmet nyújthat a rák ellen is
  A sárgarépa fokozza a csecsemőmirigy működését, regenerálja, erősíti az immunrendszert, segít az ízületi gyulladásban szenvedőknek, jó hatással van a nyálkahártyára, csökkenti a koleszterinszintet, magas rosttartalma...
TOVÁBB
Dédapám öröksége: így gyógyítottak a régiek orvosságok nélkül
  A húszas évek előtt rendes orvosi ellátás még nem volt, és nem voltak elérhető gyógyszerek, a szegény ember mégis gyógyította magát. A parasztember a kertjéből gyógyult, de a városiak is használták ezeket a gyógymódokat....
TOVÁBB
Szöveteink egyik nélkülözhetetlen alkotóeleme a hyaluronsav
  A szervezetünk hyaluronsav-tartalmának csökkenése az egyik legjelentősebb ok a ráncok kialakulásáért. A hyaluronsav a kötőszövetben, mint egy háló, összekapcsolja és kitölti a sejtek közötti állományt, hogy a bőr rugalmas...
TOVÁBB
Erősíti az immunrendszert és csökkenti a vérnyomást a sárgarépa levele
  Az egész évben beszerezhető sárgarépa a levesek, zöldséges ételek többségének alkotóeleme, ezért valószínűleg senki sem gondolná, hogy nem fogyaszt belőle eleget. Érdemes azonban tudatosan is beiktatnunk...
TOVÁBB
Kezelheted magad a gyógyító természettel
  A leghétköznapibb növények sok mindenre képesek. Sokat tehetsz egészséged, gyógyulásod érdekében a kertedből szedett, kamrában tárolt, vagy a boltban kapható zöldségek és egyéb élelmiszerek...
TOVÁBB
Élelmiszerek, melyek meglepő módon megfőzve egészségesebbek, mint nyersen!
  Köztudott, hogy a gyümölcsök és a zöldségek nyersen táplálóbbak, mint megfőzve. Kutatások bizonyítják, hogy egyes zöldségek sokkal több vitamint tartalmaznak, ha megfőzzük őket   Egyes termények hő hatására...
TOVÁBB
A sárgarépa titkai
A sárgarépa egész évben beszerezhető, a levesek, zöldséges ételek többségének alkotóeleme, ezért valószínűleg senki sem gondolná, hogy nem fogyaszt belőle eleget.   Érdemes azonban tudatosan is beiktatnunk...
TOVÁBB
Szegény ember patikája - A jó egészség, a hosszú élet titka
  Valamikor, a húszas évek előtti időszakban és korábban is, orvosi ellátás és gyógyszeres kezelés hiányában, a szegény emberek úgy védekeztek a betegségek ellen, hogy nem is tudtak róla. A táplálkozáson keresztül a...
TOVÁBB
Szegény ember patikája: amikor még a gondviselés volt az orvos III.
  Réges-régen az orvosi ellátás és a gyógyszeres kezelés hiányában a szegény emberek úgy védekeztek a betegségek ellen, hogy szinte nem is tudtak róla.    Sorozatunk utolsó részéhez érve, ismerjünk meg még néhány...
TOVÁBB
Ital, ami legyőzi a rákot
  Íme egy olcsó gyorsan és egyszerűen elkészíthető hatásos ital, aminek fogyasztása rendkívül jó hatással bír a szervezetünkre!     A Miracle Drink (alma+cékla+sárgarépalé) nevű italt évtizedek óta isszák a kínaiak,...
TOVÁBB
A sárgarépa egyértelműen az a zöldség, amely a veteményeskert elengedhetetlen része. Ugyanakkor a sárgarépa nem csak egy olyan zöldség, mely jól mutat a veteményeskertben, jóval több annál. Már az ókorban is termesztették és fogyasztották a sárgarépát. A sárgarépa nem holmi gyökérféle, hanem egy olyan zöldség, amely tápanyagokban gazdag, így kiemelkedik közülük. A csodaszép narancssárga szín a bétakarotinnak köszönhető, melyet a szervezet A-vitaminná alakít át. Az A-vitamin köztudottan az egészséges nyálkahártya és a kiváló látás nélkülözhetetlen vitaminja. Ugyanakkor nem csak a látásunknak tehetünk jót a sárgarépa fogyasztással, ugyanis az A-vitamin táplálja a bőrt és hozzájárul annak szépségéhez. Ráadásul a ráncosodást is megakadályozza, így segít megőrizni fiatalos külsőnket. Sokan a diéta elmaradhatatlan részének gondolják a répát, hiszen nagyon alacsony kalóriatartalommal rendelkezik. Ugyanakkor nem csak ezen okból célszerű a répát fogyasztani, hanem azért is, mert tápanyagai erősítik az immunrendszert. A népi gyógyászat már régóta tisztában van kiváló hatásaival, elsősorban vizelethajtóként használták. A sárgarépát nagyon sokféleképpen fogyaszthatjuk, például párolva, főzve, nyersen, bepanírozva, sütve, ahogy épp kedvünk van fogyasztani. A sárgarépa azon zöldségek közé tartozik, melyből főzve több tápanyagot tud hasznosítani a szervezet. A sárgarépát akár répalé vagy püré formájában is fogyaszthatjuk. Utóbbi a kisbabák étrendjének sarokkövét képezi. Mivel sok rost található benne, ezért az emésztésnek és a koleszterinszintnek is jót tesz. Érdemes minél többet fogyasztani ebből az ízletes zöldségtől és élvezni egészségünkre gyakorolt kiváló hatásait. Ráadásul kiskertünkben is termeszthetjük ezt a nagyszerű zöldséget!

Címkék