A zsálya (Salvia officinalis) az egyik legősibb gyógynövény, amelyet évszázadok óta használnak különböző gyógyászati célokra. Nevének eredete a latin salvere szóból származik, amely "gyógyítani" vagy "megmenteni"...
TOVÁBB
A neurodegeneratív betegségek olyan állapotok gyűjtőfogalma, amelyek elsősorban az emberi agy idegsejtjeit érintik.
A neurodegeneratív betegségek olyan progresszív, az idegrendszert érintő állapotok, amelyek során...
TOVÁBB
Az orvosi zsálya levelei igen hasznos gyógynövények házi patikákban, melyet több száz éves tapasztalat mellett, tudományos vizsgálatok is kimutattak.
A levelek forrázata illóolaj- és cseranyag-tartalmuknál...
TOVÁBB
Az Eating Well című amerikai táplálkozási magazin dietetikusa szerint a fűszerek és gyógynövények ételízesítő tulajdonságuk mellett számos egészségvédő hatással is rendelkeznek. Használatukkal nem csak az étel kalória-, só-...
TOVÁBB
Nem tudsz koncentrálni? Úgy érzed, hogy lelassultál? Az alábbi fűszerek fogyasztásával új erőre kaphat az agyad, élesebb lesz a memóriád és csökken a szorongásod is.
Petrezselyem és kakukkfű
A petrezselyemben és...
TOVÁBB
A legtöbb nő életében a menopauza egy különleges időszak. A klimax kezdetének egyik jele a havi vérzések rendszertelenné válása.
A menopauza ideje – amelyet klimaxnak vagy változókornak is neveznek – egy olyan időszak...
TOVÁBB
A hatékony ám gyakran mellékhatásokkal járó kemikáliák mellett régen is és ma is fontos szerepet játszanak a gyógyításban a növényi kivonatok származékai.
Ma már tudományosan is bizonyított tény, hogy a...
TOVÁBB
Sokan szeretnék a kényelmetlenséggel járó egészséges életmódot vitaminokkal, étrend-kiegészítőkkel helyettesíteni. Sajnos azonban a több évtizeden keresztül végzett önpusztítás káros hatásai nem tehetők semmivé néhány...
TOVÁBB
Napjainkban újra divatba jöttek a különböző zöld fűszerek. A kakukkfű, szurokfű, bazsalikom, zsálya neve kezd ismét ismerősen csengeni a konyhákban.
Azt azonban csak kevesen tudják, hogy ezeket a növényeket az étel...
TOVÁBB
A zsálya egy csodálatos gyógynövény, amely különleges ízt ad a leveseknek, salátaönteteknek és gyümölcsleveknek. A gyógynövény gyulladáscsökkentő és erős emlékezet erősítő. A vizsgálatok során, még kis mennyiségű...
TOVÁBB