A lila hagymának rendkívül jótékony hatása van a rákos megbetegedésekkel szemben, megállítja az orrvérzést, védi a szívet.
Van, aki szereti és van, aki utálja erős szaga miatt. Akárhogy is, egészségre gyakorolt hatásai csodálatosak. Főként, ha nyersen esszük, mivel a főzés minden értékes hatóanyagát megsemmisíti.
7 nyomós ok, amiért ajánlott lila hagymát enni
1. Megállítja a rákos sejtek növekedését
Tele van kénes összetevőkkel, melyek védik a szervezetet a fekélyektől és többféle ráktól. Emellett sikeresen harcolnak a húgyúti fertőzésekért felelős kórokozókkal is.
2. Segít cukorbetegségben
A lila hagyma fokozza az inzulin termelődését, ezért aki cukorbeteg, egyen sok nyers hagymát.
3. Gyógyítja a székrekedést
A hagyma rostjai segítenek székrekedés esetén, eltávolítjak a méreganyagokat a belekből.
4. Segít torokfájás esetén
A hagymalevet hatékonyan használhatod megfázásra és torokfájásra.
5. Orrvérzés ellen
A lila hagyma megállítja az orrvérzést, ehhez elég csupán szagolgatni.
6. Védi a szívet
A lila hagyma véd a szívkoszorúér betegségektől és csökkenti a magas vérnyomást.
7. Szabályozza a koleszterinszintet
A nyers hagyma szabályozza a koleszterinszintet, csökkenti a káros koleszterin szintjét.