Nevezhetjük zöld aranynak is a tökmagolajat, mivel rákellenes vitaminokat tartalmaz. Felbecsülhetetlenül értékes táplálék.
A tökmagolaj A-, E-, C- és K-vitaminokban gazdag, jelentős mennyiségű telítetlen zsírokat tartalmaz, amelyekre nagy szüksége van a szervezetnek. Megtalálható benne B-komplex vitamincsalád is, valamint olyan ásványi anyagok, mint a foszfor, kalcium, magnézium és kálium.
Tud meg mi mindenre hatásos és fogyaszd naponta egészséged megőrzése érdekében
● szabályozza a koleszterinszintet,
● segít megelőzni, illetve meggyógyítani a húgyúti fertőzéseket úgy nőknél, mint férfiaknál,
● megakadályozza a bélférgek, élősködők megtelepedését, szaporodását,
● javítja a veseműködést,
● javítja a látást, a hangulatot,
● megelőzhető a prosztata megnagyobbodás,
● javítja a sperma minőségét,
● erősíti az immunrendszert,
● megakadályozza a hajhullást,
● kezelhetjük vele a leégett, vagy irritált bőrt.
Mit tegyünk a kívánt hatás elérése érdekében?
Három hónapon keresztül minden reggeli és vacsora alkalmával vegyünk be 1-1 evőkanál olajat.
Ha mindennapi étrended szerves részévé teszed a tökmagolajat, a már felsorolt jótékony tulajdonságai mellett emésztésre gyakorolt hatását is megtapasztalhatod, képes ugyanis megszüntetni a puffadást, az émelygést és a görcsöket, jó a reflux tüneteinek enyhítésére, és támogatja a máj méregtelenítő munkáját is.
Gyulladáscsökkentő hatóanyagának köszönhetően megakadályozza a pattanások kialakulását is arcunkon, de a hajhagymákat is erősíti, így elejét vehetjük a hajhullásnak. A gasztronómia területén leginkább rizs-, gomba-, tészta- és húsfőzéshez ajánlott a tökmagolaj, e olajba mártogatott friss pirítóssal is nagyon finom.
Fontos, hogy megbízható helyről vásárolj tökmagolajat, és ügyelj rá, hogy hidegen sajtolt legyen, a hőkezelés hatására ugyanis elveszhet az értékes hatóanyagok jelentős része.