Számos betegség kezelésére alkalmazható a kerti zsázsa. A cukorbetegség éppúgy ide tartozik, mint a vesekő, a gyomor-bélpanaszok, tüdőproblémák, menstruációs panaszok vagy a daganatok.
A kerti zsázsa egy olyan,...
TOVÁBB
Nevezhetjük zöld aranynak is a tökmagolajat, mivel rákellenes vitaminokat tartalmaz. Felbecsülhetetlenül értékes táplálék.
A tökmagolaj A-, E-, C- és K-vitaminokban gazdag, jelentős mennyiségű telítetlen...
TOVÁBB
Méltatlanul száműztük a konyhából a mai modern táplálkozással a hüvelyeseket, pedig nem is olyan régen elképzelhetetlen volt a téli hónapokban az étkezés nélkülük.
Mára már tudjuk a babról, hogy a téli depresszió ellen...
TOVÁBB
Réges-régen az orvosi ellátás és a gyógyszeres kezelés hiányában a szegény emberek úgy védekeztek a betegségek ellen, hogy szinte nem is tudtak róla.
Az alábbiakban ismerjünk meg néhány természetes, gyógyító...
TOVÁBB
Az aszalt szilva egy olyan antioxidáns bomba, mely emésztésjavító, de még a csontritkulásra is jó.
A csodálatos szilva
Kevesen tudják, hogy az aszalt szilva erős antioxidáns hatású. Szervezetünkben...
TOVÁBB
Gondoltad volna, hogy a szilva és a szilvalekvár számos jótékony hatással bír egészségünkre, ezért sok helyen csodabogyónak is nevezik a gyümölcsöt?
A szilva (Prunus domestica) a rózsafélék családjához tartozó...
TOVÁBB
Mély bordó színe hihetetlen értékéről árulkodik, arról, hogy egyik leghatékonyabb antioxidánsunk. Savanyú íze elijeszti a vírusokat, valamint vértisztító hatása van.
Meggy felhasználása, jótékony hatásai
Az első...
TOVÁBB
Ízesítőképessége miatt a petrezselyem a magyar konyha nélkülözhetetlen zöldségei közé tartozik. A jó húslevesnek fontos kelléke a petrezselyemgyökér és annak a lombja is.
A helytelenül fehérrépának és gyökérnek is...
TOVÁBB
Réges-régen az orvosi ellátás és a gyógyszeres kezelés hiányában a szegény emberek úgy védekeztek a betegségek ellen, hogy szinte nem is tudtak róla.
Az alábbiakban ismerjünk meg néhány természetes, gyógyító hatású...
TOVÁBB