Antibakteriális

A huszadik században felfedezett antibiotikumra sokáig úgy gondoltak, mint egy fajta csodaszerre. Manapság viszont átestünk a ló túloldalára és a legenyhébb megbetegedésekre is képesek vagyunk antibiotikum után nyúlni. Holott választhatunk természetes antibakteriális szereket is.
1 - 12 / 12
A lila édesburgonya fogyasztásának előnyei
  Az édesburgonya egy csodálatos zöldség, melyből sokkal többet kellene mindenkinek fogyasztani. A lila húsú édesburgonyának harmonikusabb az íze, emellett természetesen antioxidáns-tartalma sem elhanyagolható. A...
TOVÁBB
A ricinusolaj használatától visszanő a szempilla és a szemöldök
  A ricinusolaj Omega- 9 zsírsavakban gazdag, ezáltal táplálja a hajat és a hajhagymákat, valamint a szőrtüszőket a test minden pontján.  A ricinusolaj nagyon hatékony a haj, a szempilla és a szemöldök megerősítésére,...
TOVÁBB
Ezért egyél még több uborkát
Egyre több a bizonyíték, hogy az uborka tele van olyan tápanyagokkal, amelyek még a legveszélyesebb betegségekkel is felveszik a harcot. Egyedülálló kovasav tartalma miatt ez a növény hasznos a haj és a bőr...
TOVÁBB
A lósóska gyógyhatása egy fél gyógyszertárral felér
  A lósóska egy méltatlanul elfeledett gyógynövény. Természetgyógyászok véleménye szerint, jótékony hatása egy fél gyógyszertárral felér.   A magyarság körében régi idők óta ismert, úgy táplálékunk részeként, mint igen...
TOVÁBB
A gyógyító rózsa
  Ha a piros rózsa szót halljuk, akkor egyértelműen a szerelem jut róla eszünkben. Szépségét senki sem vitatja, illata egyedülálló és felülmúlhatatlan, jogosan megérdemli a virágok királynője címet.   Miért...
TOVÁBB
Bársonyvirágot, avagy büdöskét a kertedbe
  A bársonyvirágot, vagy más néven a büdöskét szinte mindenki ismeri. Egyre elterjedtebb egynyári virág, szinte kihagyhatatlan szereplője a vidéki kerteknek. Igénytelenségének és szívósságának köszönheti...
TOVÁBB
Mire használjuk az édesköményt?
  Az édesköményt már az ókorban is ismerték. Az egyik legjobb természetes emésztést segítő növény. A görög mitológiában mágikus erőt tulajdonítottak neki, a középkorban pedig a kulcslyukakat tömték tele a magokkal a...
TOVÁBB
A nyírfa folyékony kincse a nyírvíz –  Le ne maradj a viricselésről!
  „Ösztön vitte rá az embert, és a tapasztalat erősítette meg, hogy a nyírfavíz használata az egészséges szervezetet erősíti, a beteget meggyógyítja”   Ezt a nagyon különleges anyagot maga a természet állítja elő. A...
TOVÁBB
A rezveratrol bizonyított gyógyhatásai
  A rezveratrol a vörös szőlő héjában található olyan antioxidáns, mely kifejezetten jótékony hatással van az egészségre. Segíthet megelőzni az infarktus, az agyvérzés és az érelmeszesedés kialakulását.   A franciáknál...
TOVÁBB
Kurkuma ital - aranysárga tej az öregedés és a betegségek ellen
  A kurkuma a gyömbérhez hasonlóan egy fogyasztásra alkalmas gyökér. Indiából és Kínából származik. Sajátos sárga színe teszi egyedivé, az indiai konyha egyik legkedveltebb fűszere, illetve évezredek óta a keleti világ...
TOVÁBB
Ezért kellene kerülnöd az antibakteriális szappanok használatát!
  A halandó ember nem is gondolná azt, hogy veszélynek teszi ki magát azzal, hogy kezet most, vagy azzal, ha kozmetikai cikkekkel ápolja magát. Pedig létezik egy erős antibakteriális fertőtlenítő anyag, amely ugyan...
TOVÁBB
Természetes antibiotikum és csodaszer a Propolisz
  A propolisz gyógyhatását az emberiség a legrégibb idők óta ismeri. Már a dinoszauruszok korában is (kb. 60 millió évvel ezelőtt) létezett, mivel a méhek ennyi ideje élnek a földön.   A propolisz vagy méhszurok olyan...
TOVÁBB
Vannak olyan természetes élelmiszerek és gyógynövények, melyek antibakteriális hatással rendelkeznek, így szükség esetén ezeket is alkalmazhatjuk. Viszont nagyon fontos tisztában lenni vele, hogy ezek az ételek és gyógynövények nem váltják ki az orvos által felírt antibiotikumot, így ne váltsunk önkényesen egyéb alternatív módszerekre. Mindenesetre a fertőzések ellen sokat segíthet ezeknek az ételeknek a fogyasztása. Az egyik leghatásosabb antibakteriális szer, melyet számos ország néphagyománya nagy becsben tart, a fokhagyma. Abban nem vagyunk biztosak, hogy a vámpírok ellen valóban hatásos a fokhagyma, viszont a fertőzések egy része ellen kiváló, ezt pedig a kutatások is alátámasztották. Például a szalmonella ellen mindenképp érdemes fogyasztani, ugyanis hatásos fegyver ellene. A fokhagyma mellett a gyömbér is természetes antibakteriális hatással rendelkezik. Különösen émelygés és gyomorproblémák esetén érdemes fogyasztani, de számos baktériummal szemben is tökéletes. Az oregánó nem csak ételeink ízesítésére jó, hanem az immunrendszernek is nagy segítséget nyújt a baktériumok leküzdésében. A méz szintén az antibakteriális hatású ételek listáját gazdagítja. Nem csak finom, hanem egyben fertőtlenítő hatása is van. Ennek fényében nem csoda, hogy már az ókorban is használták. Természetesen a népi gyógyászat is felfedezte magának és gyakorta használta különféle panaszok enyhítésére. Szintén érdemes szegfűszeget is tartani otthon, mivel ez a fűszernövény is antibakteriális hatású. Elsősorban a fogat érintő szájüregi panaszok ellen hatásos, ugyanakkor a baktériumok leküzdésére is tökéletes. Érdemes ezeket az ételeket és fűszernövényeket beépíteni az étrendünkbe, szervezetünk egészsége és közérzetünk érdekében.

Címkék