A paradicsomban található egy különleges színanyag, a zsírban oldódó likopin. A likopin egy olyan vörös színű karotin származék, amely a paradicsomban fordul elő a legnagyobb mennyiségben, de megtalálható...
TOVÁBB
Hozzávalók
3 kg tisztasúlyú paprika (lehet sárga, piros, zöld, vegyesen),
1 kg vöröshagyma.
Felöntő léhez
3 l csapvíz,
90 dkg kristálycukor,
15 tk jó minőségű, jódozatlan só,
3 tk borkén,
3...
TOVÁBB
Bizonyára gondban voltál már Te is, hogy milyen fűszert használhatnál bizonyos zöldségek, húsok elkészítéséhez. Ha nem jól társítunk, akkor nagyon el lehet rontani az ételek ízét. Nézd meg, hogy mihez – mit használj,...
TOVÁBB
Az ételtartósítás valaha a túlélési stratégia része volt, hiszen akkor is tudtunk táplálkozni, amikor nem volt semmi frissen fogyasztható táplálék. Elődeink sok mindent kitaláltak, miképpen tartósítsák élelmiszereiket...
TOVÁBB
Hozzávalók: tetszőleges mennyiségű kápia- és/vagy pritaminpaprika
2 kg tiszta súlyú paprikához
6 kk só,
1 kk bazsalikom,
1kk őrölt fűszerkömény,
2 cikk fokhagyma.
Elkészítés
A paprikát...
TOVÁBB