Dió

A dió nagyon népszerű csonthéjas gyümölcs, így sokan előszeretettel fogyasztják akár magában, akár ételekbe, süteményekbe csempészve. Amellett, hogy nagyon ízletes, a dió igazán finom, emellett számtalan pozitív hatással is rendelkezik.
1 - 12 / 22
Brazil dió a pajzsmirigy barátja
  A brazil dió, vagy más néven paradió (Bertholletia excelsa) magas szeléntartalmú, amely antioxidáns hatású ásványi anyag. Ez az egyik legtáplálóbb dióféle.   A brazil dió E-vitaminban nagyon gazdag és a...
TOVÁBB
Természetesen a ráncok ellen
  Ha gyulladásgátló élelmiszereket eszel, és kihagyod a lisztet és a fehér cukrot a napi menüdből, már egy hét alatt fantasztikus változást észlelsz a bőrödön.   Ha gyakran fogyasztod az alábbi élelmiszereket, akkor nem csak...
TOVÁBB
Naponta néhány szem dió elfogyasztása csodákat művel a testeddel
  Mára már bizonyítékokon alapul, hogy a dió érdekes dolgokra képes a szervezetedben.   Ha naponta megeszel egy marék diót, akkor a gyümölcsben található olaj mindössze 4 óra leforgása alatt rugalmasabbá, tisztábbá teszi...
TOVÁBB
Így élj 35 évvel tovább!
  A halált elkerülni nem lehet, de elodázni igen. Itt van néhány olyan szokás, amelyek által közelebb kerülhetsz a százhoz.   Egy élet messze kevés ahhoz, hogy mindent megtapasztalhassunk. Jóllehet, nem tőlünk függ, hogy...
TOVÁBB
Mindennapi betegségeink egyik legjobb gyógyszere a mézben érlelt dió
  Azt már tudjuk, hogy ha minden nap elfogyasztunk egy marék diót, az milyen jó hatással van agyműködésünkre, milyen csodás dolgok történnek a testünkkel. Ez a hatás azonban mézzel tovább fokozható.   A méz-dió...
TOVÁBB
8 növény, melyet kötelező télen fogyasztani
  Télen nagyon fontos egészségünk megőrzése, szervezetünk vitaminokkal és ásványi anyagokkal való felturbózása.  Amennyiben nem védjük magunkat és nem fogyasztunk elegendő tápanyagot, úgy megtalálnak bennünket a vírusok és...
TOVÁBB
Dédapám öröksége: így gyógyítottak a régiek orvosságok nélkül
  A húszas évek előtt rendes orvosi ellátás még nem volt, és nem voltak elérhető gyógyszerek, a szegény ember mégis gyógyította magát. A parasztember a kertjéből gyógyult, de a városiak is használták ezeket a gyógymódokat....
TOVÁBB
Gyógyító élelmiszerek
  Minden nap hallhatunk az egészséges táplálkozásról, mely már napjaink slágertémájává vált. Az alábbiakban felsorolt élelmiszerek fogyasztásával akár a komolyabb betegségeket is megelőzhetjük. A felsorolás nem teljes,...
TOVÁBB
Gyógyító aszalt gyümölcsök
  Rengeteg okunk van arra, hogy aszalt gyümölcsöt fogyasszunk és bevonjuk mindennapi táplálkozásunkba. A gyors nasinak számító aszalt gyümölcsök azonban még az egészségünkre is jó hatással vannak.   Tudd meg, hogy...
TOVÁBB
Kezelheted magad a gyógyító természettel
  A leghétköznapibb növények sok mindenre képesek. Sokat tehetsz egészséged, gyógyulásod érdekében a kertedből szedett, kamrában tárolt, vagy a boltban kapható zöldségek és egyéb élelmiszerek...
TOVÁBB
Dióval és mogyoróval kiegészített étkezés előnyei
  Spanyol kutatók a dió és a mogyoró napi rendszeres fogyasztását ajánlják. 1200 anyagcserezavaros személyt vizsgáltak, három csoportra osztották őket, és egy évre határozták meg diétájukat.   A napi diófogyasztás jót tesz...
TOVÁBB
Segítsük májunk működését!
  Gyógyteákkal, vény nélkül kapható készítményekkel segíthetjük májunk működését, serkenthetjük regenerálódását, drasztikus „méregtelenítő” kúrákba azonban ne kezdjünk.   A máj az egyetlen olyan része a testnek,...
TOVÁBB
A dió nagyon fontos csonthéjas növényünk, mely a konyhai ételek és sütemények egyik kedvelt alapanyaga. A diót érdemes fogyasztani, mivel számtalan vitamin található meg benne. Nem csak a konyhában állja meg a helyét, de a népi gyógyászat is előszeretettel alkalmazta. A dió meglehetősen energiadús étel, aminek oka, hogy magas kalória tartalommal rendelkezik. Ennek ellenére nem valószínű, hogy a dió fogyasztás miatt hízna el bárki is. A számtalan vitamin mellett ásványi anyagokat is bőven tartalmaz, mint például magnézium, foszfor és folsav. A csonthéjasok fogyasztását táplálkozástudományi szakemberek és orvosok is előszeretettel javasolják, aminek megvan az oka, ugyanis a csonthéjasok fogyasztása jó hatással van a keringési rendszerre, az agyfunkciókat javítják, továbbá csökkentik a szívbetegség kialakulásának kockázatát. A diófélékről régóta köztudott, hogy segítenek megakadályozni a különféle szívproblémák kialakulását. Ez annak köszönhető, hogy a diófélék csökkentik az LDL-koleszterin szintjét, aminek komoly szerepe van az agyvérzés, szívinfarktus és érelmeszesedés kialakulásában. Mind emellett erősíti a véredények működését. Több kutatás is rávilágított, hogy a dió hozzájárul a hatékonyabb agymunkához, tehát javítja a memóriát és hozzájárul a hatékonyabb tanuláshoz. Ez valószínűleg annak köszönhető, hogy a dió tele van omega-3 zsírsavakkal, továbbá magas antioxidáns-tartalommal rendelkezik. Ha nem szívesen rágcsáljuk magában a dióbelet, akkor ízesíthetjük vele ételeinket, továbbá tökéletes alapanyag süteményekhez. Nem csak a dióbelet, de akár a diólevelet is felhasználhatjuk, például teát főzhetünk belőle, melynek szintén számos jótékony hatása van a szervezetre nézve. A diólevél teát akár a hajra is használhatjuk, mert hatékonyan erősíti a hajgyökeret és természetes színezőként funkcionál.

Címkék