A szívroham és az agyvérzés legfőbb oka az artériák zsír- és kalciumlerakódása.
A brokkoli és a kelbimbó nemcsak jó vitamin- és ásványianyagforrás, hanem olyan tulajdonságokkal is rendelkezik, amelyek...
TOVÁBB
A csontritkulást nevezhetjük akár néma járványnak is, mivel észrevétlenül alakul ki és néha csak egy csonttörés hívja fel a figyelmet a jelenlétére.
A csontritkulás kialakulásában szerepet játszik a genetika,...
TOVÁBB
A káposztafélék családjának egyik legfinomabb családtagja a bimbóskel (Brassica oleracea var.c.gemmifera.), amely sokoldalúan elkészíthető a konyhában, és könnyen termeszthető kiskertben is, kezdő kertészek is...
TOVÁBB
A kelbimbó méregtelenít, rákellenes, csökkenti a koleszterint, gyulladáscsökkentő hatása pedig hasznos lehet a reuma megelőzésében.
Sokan nem szeretik állítólagos kénes íze miatt. Ha megfelelő ideig főzzük, akkor ezt...
TOVÁBB
Az E-vitamin (tokoferol) egy antioxidáns hatású zsírban oldódó vitamin. Véd a szabad gyökök károsító hatásától. Főképp az egyes sejtek sejthártyáját védi, hozzájárul az öregedési folyamatok gátlásához.
Az E-vitamin...
TOVÁBB