Az emberi test mintegy 250 g nátrium-kloridot tartalmaz, amely megtalálható a vérplazmában, a nyirokban, a nyálban és a verejtékben.
Szervezetünkből főként a vizelettel és az izzadsággal távozik. Legfontosabb feladata...
TOVÁBB
Régen sokkal kevesebb emésztési probléma fordult elő, és ez talán köszönhető volt annak is, hogy – hűtő hiányában – napi szinten fogyasztottak fermentált élelmiszereket az emberek. A fermentált ételek tele vannak...
TOVÁBB
Az ételtartósítás valaha a túlélési stratégia része volt, hiszen akkor is tudtunk táplálkozni, amikor nem volt semmi frissen fogyasztható táplálék. Elődeink sok mindent kitaláltak, miképpen tartósítsák élelmiszereiket...
TOVÁBB
Hozzávalók: tetszőleges mennyiségű kápia- és/vagy pritaminpaprika
2 kg tiszta súlyú paprikához
6 kk só,
1 kk bazsalikom,
1kk őrölt fűszerkömény,
2 cikk fokhagyma.
Elkészítés
A paprikát...
TOVÁBB
Egyre többen vannak, akik fontosnak tartják, hogy tartósítószer mentes ételeket tegyenek az asztalra. Ez a savanyítási módszer senkinek nem fog csalódást okozni.
Hozzávalók
- 2 l víz,
- 10 tk só (nem jódozott),
-...
TOVÁBB