A nyers organikus almaecet tápláló, organikusan termesztett almából készül és sok hasznos összetevőből áll, mert a nyers almaecetet nem pasztőrözik. Az almaecet két erjedési folyamaton megy át, ahol enzimeket és életet adó tápanyagokat erjeszt, amelyek az almaecetet az „élet erőművévé” teszik.
Fotó: egészségtér
A nyers almaecet egészségügyi előnyei
● 1 evőkanál nyers almaecet 4 dl tisztított vízzel elkeverve étkezés után már régóta használt, természetes gyógyír gyomorégésre a mérgező gyógyszerek helyett.
● A nyers almaecet segíthet a bélműködés szabályozásában, így gyorsabb ütemben eltávolítja a méreganyagokat a szervezetből.
● Segít a bőrbetegségek és pattanások gyógyításában is, sima textúrát és megjelenést adva a bőrnek.
● A nyers, szűretlen almaecet segíthet ízületi fájdalom és merevség esetén.
● Az almaecet lebontja a zsírokat, így a szervezet képes felhasználni őket, azok nem tárolódnak tovább.
● Az arizonai Állami Egyetemen elvégzett és a “Diabetes Care” című folyóiratban megjelent tanulmány szerint, az almaecet csökkentette a vércukorszintet.
● A nyers bio almaecet még háziállatok számára is jó. Bolhák irtására lehet használni, valamint egy vízzel higított almaecetes lemosás egészséges, fényes szőrzetet eredményez.
Miért jó nekünk a nyers almaecet?
Az almaecet jótékony összetevői miatt jobban fogjuk érezni magunkat, általában jobban fogunk kinézni, és több energiánk is lesz. Nézzünk meg néhányat az összetevők közül.
● Kálium – harcol a törékeny fogak, hajhullás és orrfolyás ellen.
● Pektin- szabályozza a vérnyomást és csökkenti a rossz koleszterin szintjét.
● Almasav – ez a sav adja az almaecet vírusok, baktériumok és gombák elleni rezisztenciáját.
● Kalcium – erős csontokat és fogakat eredményez.
● Az almaecet alkalizáló összetevőivel segíti a szervezet megfelelő pH szintjének fenntartását.
● Ecetsav – Úgy tűnik, hogy ez a sav lassítja a keményítő emésztését, ami azt eredményezi, hogy a vérbeni glükóz-szint lassabban emelkedik, mint általában fő étkezések után.
A szűrt almaecet és a nyers, szűretlen almaecet közti különbségek
A szűrt almaecet egyáltalán nem hordozza a nyers bio almaecet előnyeit. A feldolgozás és desztilláció során megfosztják minden hasznos alkotórészétől, és végül egy élettelen anyag lesz az eredmény.
A nyers, szűretlen bio almaecet – ami opálos, felhős, lebegő kis alkotórészekkel teli és pasztőrözetlen, ú.n. “anya ecet” hasznos a szervezet számára. Az “anyát” élő tápanyagok és baktériumok alkotják. Valójában látni is lehet azt leülepedve a palack vagy üveg alján.
Hogyan fogyasszuk a nyers almaecetet?
Termelői mézzel összekeverve, az almaecet ízletes kezelést ígér. Nagyszerű és gyors energiaital. Ne feledd, hogy az “anya” idővel leülepszik az üveg aljára, így ha azt szeretnéd, hogy az ital a legegészségesebb összetevőket tartalmazza, ne feledd mindig felrázni az üveget.
Egy 2 literes flakonba önts bele 2 dl organikus és nyers, szűretlen almaecetet, ízlés szerint adj hozzá mézet, öntsd fel tisztított vízzel, és alaposan rázd össze. A hozzáadott nyers méz ízletes adalék, és egyben növeli energiaszintünket is és erősíti immunrendszerünket. Az így előre elkészített italt fogyasszuk étkezések után.
Nem ajánlott az almaecet tabletta vagy kapszula formájában fogyasztani. Szárított, élettelen anyag megvásárlása csak pénzpocséklás.
A nyers almaecet nagyon erős, így ajánlott mindig vízzel hígítva fogyasztani.
A legjobb az egészben, hogy saját magunk is elkészíthetjük az almaecetet, nagyon gyorsan és nagyon olcsón.
Így készítheted el házilag az almaecetet!