Érdemes beszerezni almaecetet, hiszen nem csak finom, de emellett az egészségre is jótékony hatással van. Az almaecet nem számít újdonságnak a gasztronómiában, hiszen már őseink is előszeretettel használták, egyrészt az ételek ízesítésére, másrészt az orvoslásban.
Az almaecet számtalan jótékony hatással rendelkezik, így a jól megszokott étkezési ecet mellé érdemes beszerezni. Ha az almaecetből egyértelműen kiérezhető az alma illata és kissé zavaros az állaga, akkor biztosak lehetünk benne, hogy jó minőségről van szó. Az almaecet fogyasztás számtalan előnnyel jár, ugyanis tele van vitaminokkal, rostokkal és ásványi anyagokkal. Többek közt tartalmaz B, C, és A-vitaminokat, káliumot, foszfort, vasat, magnéziumot és nátriumot, zsírtartalommal pedig nem rendelkezik. Mindezeknek köszönhetően a népi gyógyászatban közismert az almaecet. A rengeteg vitaminnak és ásványi anyagnak köszönhetően az almaecet erősíti az immunrendszert. A téli időszakban, amikor tombol az influenza járvány és rendszeresek a felsőlégúti megbetegedések, akkor is érdemes almaecetet fogyasztani, mivel baktériumellenes és vírusellenes hatásának köszönhetően enyhíti a torokfájást, valamint segít leküzdeni az influenzát. Az almaecet a koleszterin szint csökkentésében is hatékony, továbbá a legújabb kutatások azt bizonyítják, hogy a szív- és érrendszeri betegségek esetében is sokat segít. Az almaecetet számtalan fogyókúrás ajánlásban megtaláljuk, sőt számtalan almaecetből készült csodaszert is találhatunk. Ezekkel érdemes óvatosan bánni. Az almaecetet tápanyagokban gazdag, változatos étrend mellett célszerű fogyasztani, abban az esetben is, ha súlyt szeretnénk veszíteni. Az almaecet fogyasztását illetően napi 1-2 teáskanálnyi adagot célszerű fogyasztani, ugyanakkor nem csak önmagában, hanem akár ételek ízesítéséhez, pácolásához vagy ívóvízzel összekeverve is lehet fogyasztani. Az almaecet biztonságosan fogyasztható, azonban azok, akik refluxszal vagy gyomorfekéllyel küzdenek vagy vér hígítót, vizelethajtót szednek, inkább kerüljék.