A tavasz első friss zöldsége az újhagyma, melynek fogyasztásával nagymértékben hozzájárulunk egészségünk megőrzéséhez.
Az újhagyma fogyasztása segít megelőzni az érelmeszesedést, serkenti az emésztést, erősíti...
TOVÁBB
Mitől olyan egészséges az almaecet? Az értékes alkotóelemektől, mivel az almában fellelhető szinte összes alkotóelem az almaecetben is megtalálható.
Fotó: Egészségtér
100 gramm friss alma, a héjával együtt például...
TOVÁBB
A japánbirs az egyik legkedveltebb díszcserjénk. Bizonyára sokan nem is tudják, hogy gyümölcsöt terem, a gyümölcse pedig gyógyhatásokkal rendelkezik és ehető.
A nyár végén, ősz elején érő, C-vitaminban igen...
TOVÁBB
A banán magas rost tartalma és benne található három természetes cukor – glükóz, fruktóz és szacharóz – szinte mágikus erőt kölcsönöz az emberi testnek.
Tél végén, tavaszt várva bizonyára mindenkinek a szervezete ki...
TOVÁBB
A nyers organikus almaecet tápláló, organikusan termesztett almából készül és sok hasznos összetevőből áll, mert a nyers almaecetet nem pasztőrözik. Az almaecet két erjedési folyamaton megy át, ahol enzimeket és életet...
TOVÁBB
Ott nő mindenhol és nem tudod, hogy gyógyítja a cukorbajt, gyulladáscsökkentő, valamint megállítja az őszülést is ez a csodanövény!
A szeder bogyója nagy mennyiségben tartalmaz A-, B1-, B6- és C- vitamint,...
TOVÁBB
A népi gyógyászatban megannyi betegség ellenszereként tartják számon a ribizlifélék családjába tartozó köszmétét.
Sziklás vidékeken, hűvösebb bozótosokban megtalálható Franciaországtól kezdve a Kaukázus, illetve...
TOVÁBB
A bölcs és mindenre közmondásokat faragó rómaiaktól maradt ránk az „Ab ovo usque ad mala” szállóigévé lett mondás nem csak jelképez valamit, hanem szó szerint is értendő (tojástól az almáig, elejétől a végéig). A római...
TOVÁBB
A birsalmát valaha szerették és megbecsülték, aztán elfelejtették és mellőzték.
A birsalma kulturális emlékünk szerint több mint négyezer éve ismert, és egyes Biblia-fordítók, -elemzők szerint az a bizonyos...
TOVÁBB
A szeder a rózsafélék családjába tartozó évelő, lombhullató félcserje, gyógynövény.
Vadon termő fajtái tüskések, melyeket megtalálhatjuk erdőszéleken, megműveletlen területeken, árokpartokon.
Népies magyar nevei vad...
TOVÁBB
A sóskaborbolya, sóskafa vagy közönséges borbolya (Berberis vulgaris) a borbolyafélék családjába tartozó cserje.
Középhegységeink egyik jellemző növénye, mellyel főként napos, száraz lejtőkön, karsztbokorerdőkben,...
TOVÁBB