Ha jótékony baktériumokat akarunk fogyasztani, akkor a joghurt egy nagyon jó választás. A joghurt probiotikum, szükséges az egészséghez, de cukor nélkül.
A probiotikumok erősítik az immunrendszert, segítenek a testsúly kontrollálásában, illetve csökkentik a rák kialakulásának a valószínűségét, - segítik bizonyos vitaminok és ásványi anyagok felszívódását is.
A joghurt jót tesz az emésztőrendszernek, csökkenti a gáztermelést, hatásos felfúvódás ellen, megszünteti a hasmenést, illetve a székrekedést-
A joghurt, természetes kalciumforrás
A kalcium elengedhetetlenül fontos az egészséges csontozat és fogazat kialakításában, de szerepe van a véralvadásban, a hegek kialakulásában, és a normál vérnyomás fenntartásában is. A D-vitamin bevitelére is érdemes odafigyelni, a D-vitamin ugyanis segíti a kalcium felszívódását a vékonybélben. A kalcium mellett a joghurtban van még B6- és B12-vitamin, riboflavin, kálium és magnézium is.