Cékla

A cékla az egyik legegészségesebb zöldség, így érdemes belőle minél többet fogyasztani. Többek közt tartalmaz kalciumot, ásványi anyagokat, magnéziumot vasat, antioxidánsokat és nagyon sok vasat, továbbá rengeteg vitamint tartalmaz.
1 - 12 / 21
Az epekő tünetei
  Ha fáj a hasad, esetleg az epéd rendetlenkedik. Az epekövesség az epe leggyakoribb betegsége. Az epekövek a máj által elválasztott epét tároló epehólyagban és a közös epevezetékben képződhetnek.   Az epeváladék...
TOVÁBB
Hatásos gyógymódok felső légúti fertőzésekre a kertből és a kamrából
  A felső légutak gyulladásos betegségei általában fertőzéses eredetűek, melyeket leggyakrabban vírusok, esetenként baktériumok okoznak. A bakteriális fertőzéseket gyógyíthatjuk, a vírusos fertőzések tüneteit...
TOVÁBB
Egy keverék, mely elpusztítja az összes betegséget
  A cékla, sárgarépa és az alma leve összekeverve egy mágikus ital, amely világszerte csodálatos egészségügyi hatással rendelkezik!   Különféle betegségek kezelésére köztük a tüdőrák gyógyításában is a hagyományos...
TOVÁBB
8 növény, melyet kötelező télen fogyasztani
  Télen nagyon fontos egészségünk megőrzése, szervezetünk vitaminokkal és ásványi anyagokkal való felturbózása.  Amennyiben nem védjük magunkat és nem fogyasztunk elegendő tápanyagot, úgy megtalálnak bennünket a vírusok és...
TOVÁBB
A cékla nyersen fogyasztva csökkenti a vérnyomást
  Egy pohár céklalével gyorsan és hatékonyan csökkenthető a vérnyomás. Artériás hipertóniában szenvedő betegek már napi két pohár céklalével meglehetősen pozitív hatást érhetnek el.   A Hypertension szaklapban...
TOVÁBB
Dédapám öröksége: így gyógyítottak a régiek orvosságok nélkül
  A húszas évek előtt rendes orvosi ellátás még nem volt, és nem voltak elérhető gyógyszerek, a szegény ember mégis gyógyította magát. A parasztember a kertjéből gyógyult, de a városiak is használták ezeket a gyógymódokat....
TOVÁBB
Réges-régen, hogyan védekeztek a szegény emberek a betegségek ellen?
  Réges-régen az orvosi ellátás és a gyógyszeres kezelés hiányában a szegény emberek úgy védekeztek a betegségek ellen, hogy szinte nem is tudtak róla.   Az alábbiakban ismerjünk meg néhány természetes, gyógyító...
TOVÁBB
Szöveteink egyik nélkülözhetetlen alkotóeleme a hyaluronsav
  A szervezetünk hyaluronsav-tartalmának csökkenése az egyik legjelentősebb ok a ráncok kialakulásáért. A hyaluronsav a kötőszövetben, mint egy háló, összekapcsolja és kitölti a sejtek közötti állományt, hogy a bőr rugalmas...
TOVÁBB
Gyógyító élelmiszerek
  Minden nap hallhatunk az egészséges táplálkozásról, mely már napjaink slágertémájává vált. Az alábbiakban felsorolt élelmiszerek fogyasztásával akár a komolyabb betegségeket is megelőzhetjük. A felsorolás nem teljes,...
TOVÁBB
Fogyaszd a céklát és nem kell orvoshoz menned
  A céklának magas antioxidáns tartalmának köszönhetően elképesztő hatásai vannak. A cékla rákmegelőző hatású, javítja a látást, tisztítja a beleket és a májat, segít a fogyásban. Csodás hatásai vannak annak ellenére,...
TOVÁBB
Extra gyógyítók otthonodban
  Az alábbi néhány növény mindenki számára ismert. Ismerd meg gyógyító-, betegségmegelőző hatásukat.   Búzafű ●     regenerál, tisztít, gyógyít, tápanyagokban a leggazdagabb, a legtöbb ásványi anyag, vitamin, nyomelem...
TOVÁBB
Kezelheted magad a gyógyító természettel
  A leghétköznapibb növények sok mindenre képesek. Sokat tehetsz egészséged, gyógyulásod érdekében a kertedből szedett, kamrában tárolt, vagy a boltban kapható zöldségek és egyéb élelmiszerek...
TOVÁBB
A cékla elképesztően egészséges, azonban a többség kizárólag savanyúságként fogyasztja, pedig tökéletesen megállja a helyét salátába reszelve, grillezve, de akár ki is lehet facsarni és ízletes céklalé formájában fogyasztani. A többség finom íze miatt fogyasztja, ugyanakkor egészségünkre gyakorolt jótékony hatásai miatt fogyasztja. A rendszeres cékla fogyasztás szabályozza a máj anyagcsere folyamatait, valamint kiváló vérképző. A népi gyógyászatban a céklalé a menstruációs fájdalmak kiváló ellenszere volt. Érdemes a céklát beépíteni étrendünkbe, mivel hamar érezni fogjuk közérzetünkön a hatásait pozitív értelemben. A cékla segíthet csökkenteni a magas vérnyomás kialakulását. Ha már eleve ilyen problémákkal küzdünk, akkor is érdemes céklát vagy céklalevet fogyasztani, mivel a céklában lévő nitrátok a szervezetben átalakulnak nitrogén-monoxiddá, ami tágítja az ereket. Ennek köszönhetően a vérnyomás csökkenthető. A cékla magas kálium tartalommal is rendelkezik, ami a szívre is jó hatással van. Például szabályozza a szív munkáját, valamint hatékonyan megakadályozza a szívritmuszavarokat. A szívbetegségek elkerülése érdekében célszerű minél gyakrabban céklát fogyasztani. A céklafogyasztás hatásai az állóképesség terén is hamar megmutatkoznak. Ez is ahhoz köthető, hogy a cékla a keringést javítja. Sőt, ezáltal a demencia kialakulásának esélyeit is hatékonyan csökkenthetjük. Abban az esetben, ha már kialakult a demencia, akkor a tünetek enyhíthetők, valamint késleltethető a páciens állapotának romlása. Tehát ha eddig ritkán fogyasztottuk a céklát, akkor mindenképp érdemes beszerezni belőle és különféle formában fogyasztani. Így nem csak étrendünket színesítjük és tesszük változatossá, de egészségünkért is sokat tehetünk!

Címkék