Rák ellen

Felelőtlenség volna azt állítani, hogy tudjuk a rák ellenszerét vagy bármilyen csodaszert ellene. Így ezt nem is állítjuk, ellenben kiemelünk pár módszert, élelmiszert, amivel a rák esélyét csökkenthetjük. Továbbá a szűrővizsgálatok fontosságát sem szabad elfelejteni!
1 - 12 / 28
Az édesburgonya levele nehezen hozzáférhető, értékes anyagokat tartalmaz
  Az édesburgonya levelei gazdag forrása vitaminoknak, ásványi anyagoknak és fehérjéknek is. Sokkal magasabb vitamintartalommal rendelkezik, mint azt gondolnánk. Vitamintartalmán túl jó hatással van a szívre, a szemre és...
TOVÁBB
Ezért egyél sok lilahagymát
  A lilahagyma rengeteg pozitív egészségügyi hatással rendelkezik, ezért érdemes rendszeresen fogyasztani. Rengeteg betegségtől óvod meg magad, ha beépíted étrendedbe a lilahagymát.   A rendszeres hagymafogyasztás a...
TOVÁBB
Öngyilkosságra kényszerítik a rákos sejteket a legerősebb rákellenes fűszerek
  Egyre több kutatás foglalkozik némely fűszer rákellenes hatásával. A különféle fűszereket a történelem során mindig is nagy becsben tartotta az emberiség.   Míg egykor legendás felfedezők szelték át az óceánokat,...
TOVÁBB
Mi történik, ha elég vizet iszunk éhgyomorra?
  A japán vízterápia hihetetlenül népszerű a felkelő nap országában - a japán emberek évszázadok (ha nem több ezer éve) óta ismerik ezt az egyszerű gyakorlatot, és használják számos egészségügyi probléma gyógyítására, kezdve...
TOVÁBB
Az ősz kedvence óvja a szívet és remek béltisztító
  Ősszel nincs jobb és egészségesebb csemege a sütőtöknél!   A sütőtök rendkívül sok fontos tápanyagot rejt magában és még finom is. Ha étrendünkbe beépítjük a sütőtök rendszeres fogyasztását, szervezetünk igencsak...
TOVÁBB
A vörösborban található rezveratrol gátolja a melanoma kialakulását
  A rezveratrol szervezetre gyakorolt hatásainak se szeri, se száma. Erről a polifenol antioxidánsról, ami a vörösborban és a szőlőben természetes formájában fordul elő, kimutatták, hogy számos más jótékony hatása...
TOVÁBB
A sörélesztő fogyasztásának előnyei
  A sörélesztő fogyasztása viszonylag új és sokak számára elsőre furcsán hangzik, azonban egyre többen ismerik fel tápláló erejét és egészségügyi hatásait.   A sörélesztő egy olyan gomba, amelyet malátán érlelnek, majd...
TOVÁBB
A kacsazsír egészségre gyakorolt jótékony hatása
  Sokan úgy gondolják a zsírról, hogy egészségtelen. Tanulmányok bizonyították, hogy a kacsazsír egészséges, jótékony hatásai vannak a szervezetre és annyi jótékony tápanyagot tartalmaz, mint az...
TOVÁBB
A világ egyik legegészségesebb gyümölcse a gyógyító eper
  A tavasz első gyümölcse kertünkben az eper. Igazán finom, ízletes, illatos epret csak május végén, június elején fogyaszthatunk, ugyanis ilyenkor már szabadföldön is megterem. Aki egyszer megkóstolja az import, vagy...
TOVÁBB
Az egyik legkiválóbb természetes antibiotikum a vízitorma
  Vonjuk be mindennapi étrendünkbe a gyógyító és ízletes vízitormát.   A vízitorma tápanyagokban gazdag, kedvelt gyógy- és fűszernövény. Ez az örökzöld növény rokona az ugyancsak ismert kerti zsázsának. A...
TOVÁBB
Korunk betegsége a csontritkulás
    A csontritkulást nevezhetjük akár néma járványnak is, mivel észrevétlenül alakul ki és néha csak egy csonttörés hívja fel a figyelmet a jelenlétére.   A csontritkulás kialakulásában szerepet játszik a genetika,...
TOVÁBB
A mióma tüneteinek enyhítése egy ázsiai kúszónövénnyel
  Az egyik leghatásosabb méregtelenítő lehet a kudzu, melynek a gyökeréből nyert port használják gyógyászati célokra.   A kudzu alkalmazása ajánlott: ●   alkoholfüggőségben, ●   nikotinfüggőségben, ●   különböző...
TOVÁBB
A mai napig számos kutatás folyik a rák kialakulása, valamint gyógyítása kapcsán. Csodamódszer, ami biztosan beválik nincs, azonban a rák ellen hatásos lehet az egészséges életmód. Sajnos az sem kizárt, hogy a legegészségesebb, étkezésére kiemelten ügyelő és rendszeresen sportoló ember megbetegedjen. Viszont ez szerencsére ritka, így semmiképp nem szabad elhagyni magunkat. A rendszeres szűrővizsgálatok nagyon fontosak, mivel így mielőbb meg lehet kezdeni a szükséges kezeléseket. Ha egészségesek vagyunk és szeretnénk minimálisra csökkenteni a rák esélyét, akkor mindenképp törekedni kell az egészséges életmódra. Bizonyos élelmiszerek fogyasztása által elérhetjük, hogy egészségesek legyünk és leredukáljuk a rák esélyét. A paprika magas A- és C-vitamin, valamint folsav és kálium tartalma miatt nagyon hasznos táplálék, így mindenképp érdemes beépíteni az étrendbe és rendszeresen fogyasztani. C-vitaminban és folsavban gazdag gyümölcsök az áfonyafélék, továbbá a málna és az eper szintén hasznosak a szervezet számára. Ráadásul ezek a gyümölcsök erős antioxidáns hatásúak, ami azt jelenti, hogy a keletkező káros szabadgyököket megkötik. Nagyon fontos a szervezet számára a megfelelő folyadékfogyasztás, azonban nagyon nem mindegy, hogy mivel tesszük. Érdemes vizet, valamint koffeinmentes teát inni, legalább napi két litert. Már-már közhely a jól ismert mondás, miszerint „Mindennap egy alma, az orvost távol tartja”, nagyon is igaz, ugyanis az alma és különösen a héja tele van olyan hatóanyagokkal, melyek hozzájárulnak az egészség fenntartásához. Alapvetően a legfontosabb, hogy minél változatosabban étkezzünk és rendszeresen végezzünk valamilyen testmozgást. Az egészséges életmód által lecsökkenthetjük a rák kialakulásának esélyét.

Címkék