A hidegen sajtolt mákolaj jótékony hatásai

 

A mákolaj magas kalcium és foszfortartalma miatt ideális a kalciumpótlásra, ugyanis rendszeres fogyasztásával megnőhet a csontok kalciumtartalma.

 mákolaj, kalcium, csonterősítő, csontritkulás, egészséges életmód, sebgyógyítás, öregedés, immunrendszer erősítő, idegnyugtató, vasforrás, tejallergia

A mák gyógyító hatásáról már korábban olvashattál.

A mák, mint gyógynövény és a hosszú élet titka 

A mák a csontritkulás egyik legjobb ősi ellenszere 

Rendkívül magas a mákolaj E-vitamin tartalma, ezen kívül tartalmaz magnéziumot és vasat is.

 

A mákolaj kedvező hatásai

●   orvosok által elismert hatása van a csontritkulás megelőzésében és kezelésében,

●   rendszeres fogyasztásával pótolhatják a hiányzó kalciumot azok a gyerekek is, akik tejallergiásak,

●   a mákolaj rendszeres fogyasztása a csontok kalcium tartalmát jelentősen megnöveli, így csökkentve a törési rizikót,

●   gazdag vasforrás, ezért a vegetáriánusok, az idősek, a gyerekek, a szülés előtt álló nők, valamint a kismamák számára ideális a hiányzó mennyiségű vas pótlására,

●   vérszegénységben szenvedőknek is ajánlott a fogyasztása magas vastartalma miatt,

●   elősegíti a magas vérnyomás csökkentését,

●   kedvező zsírsav összetételének köszönhetően segítségével megelőzhető a trombózis és az embólia kialakulása,

●   este lefekvés előtt fogyasztva az alvásproblémákon segíthet,

●   erősíti az idegrendszert, csökkenti az idegfájdalmat, nyugtató hatású. 

●   lassítja az öregedési folyamatokat,

●   normalizálja a vér koleszterinszintjét,

●   fokozza a szervezet védekező mechanizmusát,

●   jótékony hatással van a sebek gyógyulására,

●   növeli a szellemi teljesítőképességet.

 

 

Mivel a mákolaj nem gyógyszer, csak egy egészséges táplálék kiegészítő, ezért hatását nem máról holnapra, hanem hosszú távon fejti ki.

 

Fontos megemlíteni, hogy ha csontritkulás ellen szeretnél mákolajjal harcolni, vagy már a meglévő csontritkulást szeretnéd leküzdeni, akkor mindenképpen folyamatosan és hosszú időn keresztül kell fogyasztani (legalább 1-1,5 év), mivel a kalcium nagyon lassan épül be a csontokba.

 

Nagyon nagy figyelemmel kell a vásárlói tájékoztatót elolvasni. Mindig megbízható helyről vásárolj, győződj meg arról, hogy valóban 100%-ban természetes, tiszta, hidegen sajtolt mákolajat vásárolsz. Gyakran előfordul, hogy burkoltan fogalmaznak a címkén, elrejtik, hogy a mákot hőkezelik vagy egyéb eljárásnak vetik alá.

 

Olyan gyerekek is fogyaszthatják kisebb mennyiségben, akik tejallergiásak, így nehéz a növekedéshez szükséges kalciumot bevinni a szervezetükbe.

 

Fogyasztási javaslat

Felnőtteknek napi 1 evőkanál, gyerekeknek napi 1 teáskanál fogyasztása javasolt kúraszerűen.

A kúrák között lehet szünetet tartani, de ha olyan olajat vásárolunk, amely nem tartalmaz semmilyen adalékanyagot, tartósítószert, folyamatosan is fogyasztható.

 

 

egészséges életmód

 Eltitkolt gyógyszer a 3%-os Hidrogén-peroxid
Bár a szakirodalom feljegyezte, hogy Franciaországban már a 19. század elején sikeresen alkalmazták ezt a szert súlyos betegségeknél, elég jó...
TOVÁBB
Az Algopyrin hatóanyaga a metamizole
  Kétségtelen, hogy az EU-ban és más fejlett országokban a metamizole tartalmú gyógyszerek vénykötelesek. A metamizole-t 1920-ban...
TOVÁBB
Csodákra képes a kövirózsa
A népi gyógyászatban gyakran használják a növény levelének kipréselt, zselés nedvét külsőleg és belsőleg egyaránt gyulladáscsökkentő, hűsítő, összehúzó...
TOVÁBB
Diólevél legyen a barátod!
A diófa ma úgy tűnik reneszánszát éli és egyre többen érdeklődnek a diófalevél gyógyító hatásáról. Szinte minden kertes háznál megtalálható a diófa. Az...
TOVÁBB
NEKED AJÁNLJUK
Mi történik, ha elég vizet iszunk éhgyomorra?
  A japán vízterápia hihetetlenül népszerű a felkelő nap országában - a japán emberek évszázadok (ha nem több ezer éve) óta ismerik ezt az...
TOVÁBB
Oldd ki a húgysavat a testrészeidből, hogy megszűnjön a köszvény és az ízületi fájdalom
  A köszvény egy kóros állapot. Duzzanatot, merevséget és súlyos fájdalmat okoz, akár pár óra alatt. A fő oka a nagy mennyiségű húgysav, amely...
TOVÁBB
Fagyaszd le a citromot és mondj búcsút a cukorbetegségnek, a daganatoknak és az elhízásnak!
  A citrom az egyik legegészségesebb gyümölcsökhöz tartozik. Az egész világon számtalan egészségügyi problémára alkalmazzák, helyet kap a konyhában...
TOVÁBB
A gyógyító pálinka
A pálinka tiszta gyümölcsből, lepárlással készült erős szesz, igazi gyógyító hungarikum.   A „Pálinkás jó reggelt!” köszöntés a vidéki élet egy...
TOVÁBB
NÉPSZERŰ CIKKEK
 Eltitkolt gyógyszer a 3%-os Hidrogén-peroxid
Bár a szakirodalom feljegyezte, hogy Franciaországban már a 19. század elején sikeresen...
Az Algopyrin hatóanyaga a metamizole
  Kétségtelen, hogy az EU-ban és más fejlett országokban a metamizole tartalmú...
Csodákra képes a kövirózsa
A népi gyógyászatban gyakran használják a növény levelének kipréselt, zselés nedvét külsőleg...
Hízol, rosszul alszol, és fájnak az ízületeid?
  A köménymag gyógyászati hatásait régtől fogva ismeri az emberiség, a népi gyógyászat...
TOVÁBBI CIKKEK
Hogyan csökkentheted az érelmeszesedés kialakulásának kockázatát!
Az emberi szervezet olyan, mint egy finomra hangolt hangszer – minden egyes húrja,...
Amikor a gőz életet lehel a zöldségbe – miért egészségesebb néha párolva, mint nyersen
A modern ember gyakran hiszi, hogy ami nyers, az természetesebb, és ami természetes, az...
A Q10 – a sejtek életenergiája és a szív hű őrzője
Vannak anyagok, amelyekről az ember szinte érzi, hogy nem véletlenül adatott neki a...
Miért van szükségünk aminosavakra – a test építőkövei és életünk láthatatlan segítői
Az emberi test olyan, mint egy finomra hangolt hangszer, amelyben minden rezdülés, minden...
A maca gyökér – az Andok aranya, az élet erejének földi gyökere
A természet mindig is tudta, mire van szükségünk, még akkor is, amikor mi magunk már...
Még az agyban is lassítja az öregedést a brokkoli
Van egy zöldség, amit sok gyermek fintorogva tologat a tányér szélére, pedig ha tudnák,...
Hollókő – ahol a múlt ma is él
A Cserhát lankái között, Nógrád megye szívében megbúvó Hollókő nemcsak egy falu — ez maga...
Az acai bogyó csodája – A természet mélylila ajándéka a testnek és a léleknek
A természet bölcsessége mindig is ott volt a fák lombjai közt, a föld illatában és a bogyók...
Együnk a korunknak megfelelően! – A helyes táplálkozás minden életkorban!
A természet minden élőlény számára megszabta a maga rendjét – így van ez az emberrel is. Ahogyan...
A pektin varázsa – a természet lágy gyógyító rostja
Vannak a természetben olyan anyagok, amelyekről keveset beszélünk, mégis nélkülözhetetlenek...

Címkék