immunrendszer erősítő

A téli bezártságot követően a szervezet legyengült, szükség van egy kis immunerősítésre, annak érdekében, hogy elkerüljük a tavaszi fáradtságot és szervezetünk ellenállóbbá váljon a fertőzésekkel és megbetegedésekkel szemben. Ebben a mozgás és a megfelelő ételek fogyasztása sokat segít!
1 - 12 / 42
7 természetes immunerősítő, melyek csökkenthetik a
  A COVID-19 vírus gyors terjedése és a nagyszámú megbetegedések miatt rendkívül nagy szerepet játszanak a biztonságos, elérhető és költséghatékony az immunrendszert támogató készítmények. Ezért tehát a koronavírus...
TOVÁBB
Az édesburgonya levele nehezen hozzáférhető, értékes anyagokat tartalmaz
  Az édesburgonya levelei gazdag forrása vitaminoknak, ásványi anyagoknak és fehérjéknek is. Sokkal magasabb vitamintartalommal rendelkezik, mint azt gondolnánk. Vitamintartalmán túl jó hatással van a szívre, a szemre és...
TOVÁBB
Ezüstkolloid: a leghatásosabb antibiotikum mellékhatások nélkül
  Kísérletek igazolják, hogy az ezüstkolloid a szervezetbe jutva baktériumok és kórokozók egész hadával képes leszámolni!   Az ezüstkolloid oldatot a természet kiváló antibiotikumaként tartják számon, erősíti...
TOVÁBB
A vastagbél az immunrendszer bölcsője
  Vastagbelünk nagyon fontos szervünk, mivel nemcsak a táplálék emésztésében és a tápanyagok felszívódásában, de szervezetünk védekező képességében, immunrendszerünk működésében is kiemelkedő szerepet játszik....
TOVÁBB
Számos betegség gyógyítható rendszeres szeretkezéssel
  Feszült vagy? Alvásproblémád van? Kiderült, hogy számos olyan betegség van, amely egyszerűen gyógyítható rendszeres szeretkezéssel. 12 ok, melynek érdekében érdemes gyakran szeretkezned a partnereddel.   1. Csökkenti...
TOVÁBB
Éhgyomorra fokhagyma kellemetlen szagok nélkül
  A fokhagymával számtalan betegség megelőzhető vagy kezelhető. Talán nem mindenki gondolja úgy, hogy éhgyomorra fokhagymát enni egészséges, és sokan úgy tartják, hogy ilyen fajta népi gyógymódok csak a nagyszülők...
TOVÁBB
Tönkölybúza, a természet áldása
  „A tönkölybúza a legjobb gabonafajta. Meleg, zsíros és tápláló, mégis lágyabb, mint a többi gabona. Aki ezt fogyasztja, annak vére és húsa egészséges lesz, lelkébe pedig boldog értelem és öröm költözik. Bármely...
TOVÁBB
Természetes antibiotikumként működik a kínai hernyógomba
  Kicsit talán gusztustalannak tűnik, ennek ellenére a kínai hernyógombát a leghatásosabb gyógygombának tartják az energiaszint és az általános életminőség javítására.   A Kínai hernyógomba (Cordyceps sinensis) vagyis...
TOVÁBB
A szerecsendió meglepő előnyei
  A szerecsendió egy olyan fűszer, amely hosszú távon fogyasztva rendkívüli gyógyhatással rendelkezik.   A szerecsendió egy aromás fűszer. Illóolaja miriszticinből és elemicinből áll, amelyek nagy mennyiségben kábító...
TOVÁBB
A bambusz az egyik legértékesebb gyógynövényünk a világon
  A bambusz már hazánkban is egyre népszerűbb és nagyon jól hasznosítható az élet szinte minden területén.     A bambusz az egyik legértékesebb növény a világon. 1500 évre nyúlnak vissza a feljegyzések az alkalmazásáról...
TOVÁBB
Az olívaolaj egy természetes gyümölcslé
  Az olívaolaj egy olyan természetes gyümölcslé, ami megőrzi az olívabogyó ízét, aromáját, vitaminjait és jó egészségünkre hatásos jó tulajdonságait.   Az olívaolaj melegít és gyógyít. A reumatikus panaszoknál segíthet...
TOVÁBB
Gyógynövény a szeder levele is
  Ott nő mindenhol és nem tudod, hogy gyógyítja a cukorbajt, gyulladáscsökkentő, valamint megállítja az őszülést is ez a csodanövény! A szeder bogyója nagy mennyiségben tartalmaz A-, B1-, B6- és C- vitamint,...
TOVÁBB
Különösen tél végén sokan küzdenek különféle betegségekkel, ami nem is csoda, hiszen a téli bezártság miatt eleve jobban terjednek a kórokozók, továbbá a téli napfény és vitamin hiányos időszak az immunrendszert megviseli. Éppen ezért támogatni kell a szervezetet, annak érdekében, hogy megerősödjön és ellenállóbb legyen a kórokozókkal és baktériumokkal szemben. Az immunerősítésnek köszönhetően a tavaszi fáradtságnak is búcsút lehet inteni. Ehhez érdemes minél több antioxidánsban gazdag ételt, zöldséget, gyümölcsöt fogyasztani. A legfontosabb antioxidánsok az A-, C-, és E-vitamin, továbbá a cink, szelén és béta-karotin. Ezek leginkább a narancssárga, zöld és sárga színű zöldségekben és gyümölcsökben találhatók meg. Fentebb már szó esett a napfényhiányról, melynek eredményeként a D-vitamin raktárak kiürülnek. Ennek pótlása érdekében mindössze annyit kell tenni, hogy kimegyünk a szabadba és minél többet a napon vagyunk. Az immunrendszer erősítésének szintén kiváló módja a probiotikum fogyasztás. Az egészséges immunrendszer fontos része az egészséges bélflóra. A jótékony baktériumok javítják az emésztést, segítenek elpusztítani a kórokozókat és növelik a szervezet ellenálló képességét. Tehát érdemes probiotikumban gazdag ételeket fogyasztani, úgy, mint kefír, joghurt, sajtok, aludttej. Talán mondanunk sem kell, a hozzáadott cukorral teli, gyorsételek egyáltalán nem járulnak hozzá a szervezet egészségéhez, ezért ezeket az ételeket érdemes inkább kerülni. Helyette inkább a természetes, tápanyagokban gazdag ételeket célszerű fogyasztani. Ennek érdekében minél változatosabban kell táplálkozni, így az egyoldalú táplálkozás elkerülhető. Emellett a rendszeres mozgás is erősíti az immunrendszert. Így érezhetően több energiánk lesz.

Címkék