Naponta átlagosan 250 mg-ot fogyasztunk el triterpénekből. A triterpének a fitoszterolok, azaz a növényi szteroidok csoportjába tartozó vegyületek, melyeket a növényi olajokban, gabonafélékben, különféle zöldségekben...
TOVÁBB
Az eperfa igénytelen és sokat terem. Az eperfa levelét, ágát és kérgét is felhasználhatjuk gyógyászati célokra. Készíthetünk belőle lekvárt, gyümölcslevet és meg is száríthatjuk. A fehér eperfa nem igényel különleges...
TOVÁBB
Minden nap hallhatunk az egészséges táplálkozásról, mely már napjaink slágertémájává vált. Az alábbiakban felsorolt élelmiszerek fogyasztásával akár a komolyabb betegségeket is megelőzhetjük. A felsorolás nem teljes,...
TOVÁBB
A tavasz első gyümölcse kertünkben az eper. Igazán finom, ízletes, illatos epret csak május végén, június elején fogyaszthatunk, ugyanis ilyenkor már szabadföldön is megterem. Aki egyszer megkóstolja az import, vagy...
TOVÁBB
Szépséged érdekében sok olyan táplálékot ehetsz, amelytől ragyogsz, szebb lehetsz, szépíti a bőröd, egészséges és nem utolsó sorban még élvezetes is.
Íme, a legjobb szépítő táplálékok, melyek akár egy hónap alatt...
TOVÁBB
Sokan szeretnék a kényelmetlenséggel járó egészséges életmódot vitaminokkal, étrend-kiegészítőkkel helyettesíteni. Sajnos azonban a több évtizeden keresztül végzett önpusztítás káros hatásai nem tehetők semmivé néhány...
TOVÁBB
Május első ízletes ajándéka a szamóca, melynek számtalan jótékony hatása van szervezeted számára.
Május első ízletes ajándéka a szamóca, melynek számtalan jótékony hatása van szervezeted számára.
Sokan tévesen...
TOVÁBB
Hideg eperleves
Hozzávalók
2 dl tejszín,
50 dkg eper,
5 dl tej,
ízlés szerint méz, vagy nyírfacukor.
Elkészítés
Az epret megmossuk és felszeleteljük. Felét egy mély tálba rakjuk, csurgatunk rá...
TOVÁBB
A földieper egy rendkívül ízletes, vitaminban gazdag gyümölcs.
Az eper több száz évvel ezelőtt nem ínyencségként, hanem gyógynövényként kezdte a pályafutását, később dísznövénnyé avanzsált. Gyümölcsét csak a 14....
TOVÁBB