Hagyma

A hagyma nagyon kedvelt, hiszen számtalan formában tudjuk elkészíteni, ráadásul nagyon sok fajtája ismert. Alacsony kalória tartalma miatt a diétázók számára is ideális, továbbá egészségünkre gyakorolt jótékony hatása miatt is említésre méltó!
1 - 10 / 10
Természetesen a ráncok ellen
  Ha gyulladásgátló élelmiszereket eszel, és kihagyod a lisztet és a fehér cukrot a napi menüdből, már egy hét alatt fantasztikus változást észlelsz a bőrödön.   Ha gyakran fogyasztod az alábbi élelmiszereket, akkor nem csak...
TOVÁBB
Tüntesd el természetes módszerekkel a nemkívánatos bőrelváltozásokat
  Tüntesd el természetes módszerrel az anyajegyeket, szemölcsöket, mitesszereket, öregségi foltokat!   Életünk egy bizonyos pontján szembesülnünk kell olyan bőrproblémákkal, mint az anyajegyek, a szemölcsök, a mitesszerek...
TOVÁBB
Kén nélkül nincs élet!
  A krónikus betegségek jelentős többségének hátterében kénhiány áll. A szerves kén legalább olyan fontos a szervezetünk számára, mint a C-vitamin.   A kén hallatára bizonyára sokan egy mérgező anyagra gondolnak. A...
TOVÁBB
Extra gyógyítók otthonodban
  Az alábbi néhány növény mindenki számára ismert. Ismerd meg gyógyító-, betegségmegelőző hatásukat.   Búzafű ●     regenerál, tisztít, gyógyít, tápanyagokban a leggazdagabb, a legtöbb ásványi anyag, vitamin, nyomelem...
TOVÁBB
Ehető virágok - gyógyító szépségek
  Néhány éve még nem gondoltam volna, hogy a szép színes virágokat nem csak kertemben, de tányéromon is élvezhetem. Egyes kerti virágaink nem csak szépségükkel, de elfogyasztva hatóanyagaival is gyógyít...
TOVÁBB
Élelmiszerek, melyek meglepő módon megfőzve egészségesebbek, mint nyersen!
  Köztudott, hogy a gyümölcsök és a zöldségek nyersen táplálóbbak, mint megfőzve. Kutatások bizonyítják, hogy egyes zöldségek sokkal több vitamint tartalmaznak, ha megfőzzük őket   Egyes termények hő hatására...
TOVÁBB
Köhögsz? Próbáld ki!
A hidegben szinte senkit nem kerül el a köhögés, torokfájás. Amikor Te is szenvedsz ettől a kellemetlen tünettől, szinte akármit bekapkodnál, csak legyen kicsit jobb. Próbáld ki az alábbi gyógymódot.      1. Végy...
TOVÁBB
Paprika csalamádé készítése
  Hozzávalók   3 kg tisztasúlyú paprika (lehet sárga, piros, zöld, vegyesen), 1 kg vöröshagyma.   Felöntő léhez   3 l csapvíz, 90 dkg kristálycukor, 15 tk jó minőségű, jódozatlan só, 3 tk borkén, 3...
TOVÁBB
Csalamádé savanyúság
  Csalamádé savanyúság   Fotó: egészségtér Hozzávalók 2 kg alapanyaghoz (uborka, paprika, káposzta, hagyma)   - 3 dl 10 %-os ecet, - 7 dkg só (nem jódozott, durva szemcsés), - 50 dkg cukor, - 1...
TOVÁBB
A hagyma a gyógynövények között előkelő helyen álló házi gyógyszer
  Ha teheted, mellőzd a gyógyszereket, és válassz természetes szereket! Például a vöröshagymát!    A vöröshagyma egyike a legősibb termesztett növényeinknek. A liliomfélék családjába tartozó növénynemzetség egyik...
TOVÁBB
A hagymát a világ legtöbb táján szívesen fogyasztják, számtalan étel alapanyagai közt megtalálható. Népszerűsége leginkább abban rejlik, hogy nagyon sokféleképp tudjuk elkészíteni. A bátrabbak akár önmagában is fogyaszthatják. A vöröshagyma nem túl ízletes nyersen, azonban a medvehagyma és a lilahagyma akár önmagában is fogyasztható. Az viszont tagadhatatlan, hogy vöröshagyma nélkül nincs zsíros kenyér. A hagymát nagyon korán kezdték el használni, gyakorlatilag már az ókorban is ismerték és használták. Állítólag maga még maga Néró császár is használta gyógyászati célokra, még pedig megfázásra. Ennek köszönhetően hamar nagy népszerűségre tett szert a hagyma. Ugyanakkor a középkor nagy járványai, mint például a kolera vagy a pestis járvány idején is használták, még pedig megelőzés céljából. A rengeteg előny mellett mindössze annyi kellemetlenséggel jár a hagyma fogyasztás, hogy felvágásakor pár könnycsepp szinte biztosan kicsordul, ezenkívül a szánkból áradó hagyma szaggal is kénytelenek leszünk megküzdeni. Szerencsére ezen könnyen segíthetünk egy alma elrágcsálása által. A hagyma közel egy hónapig is eláll, abban az esetben, ha száraz, hűvös helyen tároljuk. Elsősorban a vöröshagymáról ejtettünk szót, ugyanakkor fontosnak tartjuk megjegyezni, hogy közel ötszáz hagymát tudunk megkülönböztetni, melyek nem csak kinézetüket és ízüket tekintve különböznek egymástól, hanem jótékony hatásaik is eltérnek egymástól. Éppen ezért érdemes rendszeresen különféle hagymákat fogyasztani. Ezt leginkább változatos étkezéssel tudjuk megtenni. A hagymákat kétfelé tudjuk csoportosítani, egyrészt vannak zöldhagymák, másrészt száraz hagymák. Előbbi magasabb nedvességtartalommal rendelkezik, míg utóbbi száraz, papírszerű héjjal rendelkezik.

Címkék