Olívaolaj

Az olívaolaj a mediterrán konyha közkedvelt alapanyaga, azonban ma már a magyar konyhában is gyakran használjuk. Nem csak ételeink ízletesebbé tevése miatt érdemes fogyasztani, hanem egészségre gyakorolt jótékony hatásai miatt is.
1 - 12 / 12
Az olívaolaj testünk és otthonunk gondviselője
  A végtelenségig tudják fokozni a táplálkozási szakértők az olívaolaj istenítését, a benne található zsírsavak és polifenolok miatt.   Az olívaolajra ne csupán salátaöntetként tekintsünk, hiszen sokkal több rejlik...
TOVÁBB
Legyen ételed a gyógyszered
  Minden, amit megeszünk szervezetünk előnyére kell, hogy váljon. Az olívaolaj segítségével megőrizhetjük egészségünket. Egy evőkanál olívaolaj minden reggel és ételed lesz az orvosságod.   Az olívaolaj rengeteg zsírsavat...
TOVÁBB
A lupeol tartalmú növények egészségvédő hatásai
  Naponta átlagosan 250 mg-ot fogyasztunk el triterpénekből. A triterpének a fitoszterolok, azaz a növényi szteroidok csoportjába tartozó vegyületek, melyeket a növényi olajokban, gabonafélékben, különféle zöldségekben...
TOVÁBB
Az olívaolaj egy természetes gyümölcslé
  Az olívaolaj egy olyan természetes gyümölcslé, ami megőrzi az olívabogyó ízét, aromáját, vitaminjait és jó egészségünkre hatásos jó tulajdonságait.   Az olívaolaj melegít és gyógyít. A reumatikus panaszoknál segíthet...
TOVÁBB
Házi szerek székrekedés ellen
  Házi szereket székrekedésre is hatásosan alkalmazhatunk. Ha székrekedéssel küszködünk, akkor nem kell rögtön orvoshoz rohanni, vagy kémiai gyógyszerekkel mérgezni magunkat.   A székrekedés problémáját már a gyökerénél...
TOVÁBB
A leghatásosabb ételekkel edd magad szépre
  Szépséged érdekében sok olyan táplálékot ehetsz, amelytől ragyogsz, szebb lehetsz, szépíti a bőröd, egészséges és nem utolsó sorban még élvezetes is.   Íme, a legjobb szépítő táplálékok, melyek akár egy hónap alatt...
TOVÁBB
Az olívabogyót gyógyszerként is használhatod
  A szakemberek szerint szervezetednek naponta körülbelül 2-3 evőkanál olívaolajra lenne szüksége.   Az olívabogyó 56% olajat tartalmaz. A mediterrán világ egyik legkorábban nemesített gyümölcsfája, története mintegy...
TOVÁBB
Gyulladáscsökkentés természetes élelmiszerekkel
  Sokan szeretnék a kényelmetlenséggel járó egészséges életmódot vitaminokkal, étrend-kiegészítőkkel helyettesíteni. Sajnos azonban a több évtizeden keresztül végzett önpusztítás káros hatásai nem tehetők semmivé néhány...
TOVÁBB
Májaktiváló turmix az egészségért
  Hozzávalók   - 1 egész citrom - 1 evőkanál extra szűz olívaolaj - 1 – 1/2 csésze desztillált víz - 4 evőkanál narancslé   Összeturmixoljuk, majd leszűrjük, a maradék folyadékot 4 egyenlő részre osztva adagonként...
TOVÁBB
Szegény ember patikája - A jó egészség, a hosszú élet titka
  Valamikor, a húszas évek előtti időszakban és korábban is, orvosi ellátás és gyógyszeres kezelés hiányában, a szegény emberek úgy védekeztek a betegségek ellen, hogy nem is tudtak róla. A táplálkozáson keresztül a...
TOVÁBB
Szívbarát margarin?
  Margarint eredetileg a vaj olcsó helyettesítőjeként állították elő. 1869-ben egy francia kémikus találta fel, miután III. Napoleon díjat ajánlott annak, aki elő tud állni egy olyan vajhelyettesítővel, amit a hadsereg és...
TOVÁBB
Az agy 5 tápláléka. Természetes agyfunkció javítók
  Lehet olyan élelmiszereket fogyasztani amelyek egészségünket szolgálják, vagy lehet olyan ételeket választani, amelyek betegségeket gerjesztenek. Hasonlóképpen lehet fokozni az agy teljesítményét, vagy lehet enni...
TOVÁBB
A mediterrán népek híresek kiváló egészségi állapotokról, amihez a napsütésen és a sziesztán kívül a rendszeres olívaolaj fogyasztás is hozzájárul. A mediterrán népek körében kis túlzással kijelenthető, hogy a szív- és érrendszeri megbetegedés már-már ismeretlen, legalábbis nagyon ritka, ugyanis a jó minőségű olívaolaj vérnyomáscsökkentő hatással is rendelkezik, így a szívkoszorúér és érelmeszesedés esélye is alacsony. Az olívaolajat külsőleg és belsőleg egyaránt használhatjuk. Akár a reumás fájdalmakra is tökéletes. Az olívaolaj gyulladáscsökkentő hatással is rendelkezik, továbbá kutatások szerint a benne lévő antioxidánsok a rákos sejtek kialakulását is meggátolják. Az olívaolaj nem csak antioxidánsokat, hanem A-, K-, D- és E-vitamint is tartalmaz. Ezek a vitaminok hozzájárulnak a sebgyógyuláshoz, védik a szemet, gyorsítja a sejtregenerálódást és lassítja az öregedés folyamatát. Az olívaolaj fogyasztás az emésztésre is jótékony hatással van, továbbá az epekő kialakulásának esélyét is csökkenti. A gyomorfekély kialakulásában is fontos szerepet játszik az olívaolaj fogyasztás, viszont, ha már kialakult, akkor a kezelésében lehet nagy hasznunkra. Az olívaolaj természetes baktériumölőként is funkcionál, sőt természetes antibakteriális hatása is van. Mindezen hatások miatt az olívaolaj az ismert olajok közül az egyik legjobb választás. Az olívaolaj fogyasztással az elhízás ellen is tehetünk, mivel rendkívül egészséges. Az olívaolaj egyre népszerűbb hazánkban is, azonban még mindig sokan inkább a napraforgó olajat használják. Célszerű a vaj és a növényi olajok helyett kipróbálni az olívaolajat. így nem csak az ételek lesznek ízletesebbek, hanem egészségünkért is sokat tehetünk, amit hamar érezni is fogunk.

Címkék