Uborka

Az uborka nagyon hasznos a szervezet számára, ezért érdemes gyakran fogyasztani. Valljuk be, egy gazdagon megpakolt szendvics nem is az igazi uborka nélkül. Az uborka salátáról már nem is beszélve. Hát még, ha tisztában vagyunk vele, hogy mennyire egészséges!
1 - 12 / 14
Évezredes bölcsesség: az egészség és a betegség egyaránt a bélben kezdődik
  Emésztőrendszerünk és szervezetünk egészsége a vastagbelünket benépesítő, milliárdnyi mikroorganizmus tevékenységén múlik. A normál bélflóra állapotának, összetételének megváltozása idővel az emésztőrendszer...
TOVÁBB
Téli zsír-égetők
  Sokan úgy gondolják év vége felé, hogy már úgysem sikerül a fogyás, ezért az utolsó hónapokban teljesen eleresztik magukat. A hanyagul összeválogatott ételek és a karácsonyi időszak nagy lakomái miatt pedig könnyen...
TOVÁBB
A lupeol tartalmú növények egészségvédő hatásai
  Naponta átlagosan 250 mg-ot fogyasztunk el triterpénekből. A triterpének a fitoszterolok, azaz a növényi szteroidok csoportjába tartozó vegyületek, melyeket a növényi olajokban, gabonafélékben, különféle zöldségekben...
TOVÁBB
Egészséges üdítőital, mely méregteleníti szervezetünket és még fogyaszt is
  Szervezetünk kellő hidratáltságához elengedhetetlen a tiszta ivóvíz. Napi folyadékigényünket ezzel érdemes fedeznünk. A vízfogyasztás önmagában is segíti a fogyást, a méregtelenítést, javítja a koncentrációt, és...
TOVÁBB
Ezért egyél még több uborkát
Egyre több a bizonyíték, hogy az uborka tele van olyan tápanyagokkal, amelyek még a legveszélyesebb betegségekkel is felveszik a harcot. Egyedülálló kovasav tartalma miatt ez a növény hasznos a haj és a bőr...
TOVÁBB
A kovászos uborka ezer csodája
  Az egészség a táplálkozással és az emésztéssel szorosan összefügg.   Az uborka már több ezer éve ismert, nálunk azonban csak a 17. század óta terjedt el. Viszont az uborka kovászolt változata csak jóval később hódította...
TOVÁBB
10+1 ok az uborka fogyasztására
  Az uborka élettani hatása jelentős. Legjobb hámozatlanul és nyersen fogyasztani. Kiváló gyulladásgátló és lúgosító, javítja a veseműködést és serkenti az emésztést, hasznát vehetjük a rák megelőzésében is. A...
TOVÁBB
A balzsamkörtével nem csak megelőzhetjük, gyógyíthatjuk is a cukorbetegséget
  Nem túl szép, de finom és nagyon egészséges a balzsamkörteként is ismert karela. A gyógyszertárakban kapható egyik cukorszint szabályzó gyógyszer alapanyaga.   A magas vércukorszint csökkentésére a természet...
TOVÁBB
Extra gyógyítók otthonodban
  Az alábbi néhány növény mindenki számára ismert. Ismerd meg gyógyító-, betegségmegelőző hatásukat.   Búzafű ●     regenerál, tisztít, gyógyít, tápanyagokban a leggazdagabb, a legtöbb ásványi anyag, vitamin, nyomelem...
TOVÁBB
Az uborka jótékony hatásai
  Az uborka a negyedik leggyakoribb termesztett zöldség a világon, és az is ismert, hogy az emberi szervezet számára az egyik legjótékonyabb élelmiszer, ezért „szuperételnek” is nevezik.   Az uborkát gyakran permetezik,...
TOVÁBB
Megöli a rákos sejtek 95%-át és összezsugorítja a tumorokat a tengeri uborka!
  A tengeri uborkát több ezer éve használják a hagyományos kínai orvoslásban. Mostanra a nyugati ember számára is bebizonyosodott, hogy a tengeri uborka kivonata képes elpusztítani a rákos sejteket, miközben serkenti...
TOVÁBB
Savanyú uborka télire tartósítószer mentesen
  Egyre többen vannak, akik fontosnak tartják, hogy tartósítószer mentes ételeket tegyenek az asztalra. Ez a savanyítási módszer senkinek nem fog csalódást okozni.    Hozzávalók   - 2 l víz, - 10 tk só (nem jódozott), -...
TOVÁBB
Az uborka tele van hasznos tápanyagokkal, viszont kalória tartalma alacsony, ezért akár diéta esetén is nyugodtan fogyaszthatjuk. Az uborka tele van vitaminokkal, például található benne C-vitamin, valamint ásványi anyagokat, például kalciumot, magnéziumot és káliumot. Az uborka nagy része víz, ezért kiváló folyadékpótlásra, hidratációra, valamint emiatt is tökéletes része lehet a diétának. A már említett C-vitamin mellett olyan antioxidánsok is megtalálhatók az uborkában, mint a mangán, lignánok, flavonoidok és béta-karotin, amelyek gyulladáscsökkentő hatásúak. Az antioxidánsok nagyon fontosak a különféle megbetegedések és daganatos megbetegedések ellen. Szívünk egészsége érdekében is célszerű gyakran uborkát fogyasztani, ugyanis a benne lévő kálium hozzájárul a szív egészségéhez. A már említett hatásai és a benne lévő antioxidánsoknak köszönhetően az emésztésre is pozitív hatással van. Valószínűleg mindannyian láttunk már olyan hölgyeket, akik uborka pakolást tettek az arcukra, szemükre pedig egy-egy szelet uborkát. Úri hóbortnak tűnhet, holott érdemes példát venni ezekről a hölgyekről, különösen, ha reggelente puffadt a szemünk környéke. Az uborka ugyanis hűsítő és nyugtató hatással rendelkezik. Minek költenénk drága kozmetikumokra, ha a hűtőben ott a megoldás a zavaró, puffadt szemkörnyékre. Talán meglepően hangzik, de bőrnyugtató hatása miatt akár a napozás közben elszenvedett leégésre is enyhülést hozhat az uborka. Ahogy már fentebb is említettük, ezt a szuper zöldséget akár fogyáshoz is használhatjuk, azonban nagyon fontos, hogy változatosan étkezzünk és ne kizárólag a töméntelen uborka fogyasztásban lássuk az álomalak elérését. Szó, mi szó, érdemes fogyasztani, használni, termeszteni, biztosan nem bánjuk meg!

Címkék