Kutatásokból kiderült, hogy az aszalt szilva jóval nagyobb antioxidáns dózissal rendelkezik, mint az erdei gyümölcsök.
Immunrendszerünk erősítése érdekében az őszi, téli és a tavaszi időszakban különösen ajánlott aszalt szilvát fogyasztani.
Egyetlen aszalt szilva több ásványi anyagot és vitamint tartalmaz, mint például egy maréknyi áfonya, ami antioxidánsokban szintén gazdag. Vas, kalcium, szelén, A-, B-, és C-vitamin tartalmának köszönhetően óvja a sejteket, védelmet nyújt a daganatos-, a szív- és érrendszeri megbetegedések ellen és erősíti az idegrendszert is.
A menopauza miatt kialakult csontritkulás folyamatát képes visszafordítani, ezért változó korba lépő nőknek is ajánlott az aszalt szilva fogyasztása.
Táplálkozáskutatók szerint az aszalt szilva kiváló immunrendszer erősítő, ráadásul az áfonyával ellentétben könnyebben beszerezhető és nem utolsó sorban a pénztárcánkat is kíméli főleg akkor, ha saját magunk készítjük el.
Szakértők szerint az egészség védelme és az immunrendszer erősítése érdekében már napi három aszalt szilva elfogyasztása is elegendő.
Olvass még többet az aszalt szilváról!
További előnyei
● hashajtó,
● vizelethajtó,
● szabályozza az emésztést,
● ugyanakkor rostokban is rendkívül gazdag.
Fogyasztásával egyedül a cukorbetegeknek kell óvatosabban bánni, mivel magas cukortartalommal rendelkezik.
100 g aszalt szilva, 300 kalóriát tartalma