A szervezetünkben lévő baktériumok ellen általában antibiotikumokkal védekezünk. Ez persze valamilyen szinten hasznos, azonban az erős gyógyszerek miatt idővel a baktériumok is egyre erősebbek lesznek. Így bekerülünk egy ördögi körbe.
A méreg erős antibiotikumok egyáltalán nem tesznek jót a szervezetnek, ráadásul a baktériumok is ellemállóbbá válnak általa. Fontos egyeztetni az orvossal, ugyanakkor érdemes kikérni a véleményét a természetes baktériumölő módszerekről. Ha komoly a baj, akkor mindenképp maradjunk az antibiotikumnál. Viszont, ha az orvos is rábólint, akkor érdemes bevetni a baktériumölő élelmiszereket. Ilyen például a retek, mely antibakteriális hatású a benne található mustárolaj-glikozidoknak köszönhetően. Elsősorban hörgő- és hólyagfertőzések esetében érdemes alkalmazni. Ráadásul az sem utolsó érv a retek mellett, hogy nagyon sok C-vitamint tartalmaz. A reteknél is ismertebb baktériumölő a fokhagyma, mely a legenda szerint távol tartja a vámpírokat. Ezt nem tudjuk igazolni, az viszont biztos, hogy a baktériumok ellen nagyon hatásos. Vitamintartalma is magas, ezért érdemes belőle fogyasztani, mivel az immunrendszer számára komoly támogatást jelent a fokhagyma. A gyógynövények közül az orbáncfűből érdemes otthon tartani, mivel ez egy igazán erős antibiotikum hatású gyógynövény. Leginkább teaként fogyasztható. Nem csak az immunrendszert támogatja antibiotikus hatásának köszönhetően, de a sebgyógyulásban is komoly szerepe van, továbbá az idegfájdalmakkal szemben is kiváló. Az orbáncfű mellett a teafaolaj is nagy hasznunkra lehet. Nem csak a szervezetben fejti ki hatását, de akár illóolajként a levegőt is tisztíthatjuk vele. A higított teafaolaj akár gargalizálásra is tökéletes. Ez különösen íny- és torokgyulladás esetén javasolt. Emellett a kakukkfűből érdemes még otthon tárolni, mivel a légúti baktériumok ellen ez is tökéletes. Akár a fürdővízbe is cseppenthetünk belőle pár cseppet. Ezeknek a természetes módszereknek a hatásait biztosan hamar érezni fogjuk!