Hihetetlen gyógyító hatása van a bentonit agyagnak

 

A bentonit egy olyan intelligens agyag, mely nyomelemekkel látja el a szervezetet, ami szükséges a különböző betegségek megelőzéséhez és gyógyításához. Különösen alkalmas a szív- és érrendszeri, váz- és izomrendszeri, gyomor- és bélrendszeri megbetegedések, cukorbetegség, vérképzési rendellenességek, elhízás kezelésében.

bentonit, agyag, méregtelenítés, szívbetegség, cukorbetegség, bélbetegség 

A bentonit tartalmaz magnéziumot, ami fontos a szív és az idegrendszer megfelelő működéséhez, a szilíciumtartalma pedig gyógyhatású a váz- és izomrendszerre.

 

A bentonit agyagban megtalálható, az összes olyan elem, amely az ember kémiai összetevőit is alkotja. Természetes képződmény, az agyagásványok csoportjához tartozik. Vulkáni hamuból keletkezett, amely őstengerekbe hullott, majd amikor a víz elpárolgott ásványi anyagokban gazdag bentonit ágyat hagyott maga után. Ez tartalmazhat akár 50 féle nyomelemet is, beleértve a magnéziumot, káliumot és a kalciumot. Nagymennyiségű ásványianyagtartalma, és fizikai, kémiai sajátosságai teszik különlegessé.

 

A bentonit az agyagnak egy olyan fajtája, aminek több változata is létezik, attól függően, milyen domináns elemek találhatók benne. Ezek az elemek lehetnek alumínium, kálium, kalcium és nátrium.

A bentonit fontos tulajdonsága, hogy vízzel keveredve akár saját térfogatánál 15-20-szor nagyobb mennyiségű vizet képes megkötni.

 

Bentonit történelem

Neve a Montana állambeli Fort Benton település nevéből ered. Bentonit lelőhelyek világszerte találhatók olyan helyeken, ahol vulkánkitörések fordultak elő.

A bentonit nemesagyagot már az egyiptomiak is naponta alkalmazták kiemelkedő antiszeptikus hatása miatt a mumifikálás során is. Az ókor orvosai kiváló orvosságnak tekintették. Egyik legnagyobb tisztelője Dioszkoridész volt, aki már akkor leírta gyulladáscsökkentő, méregtelenítő, vérzéscsillapító, összehúzó és forrasztó hatását. S mivel az ókorban is nagy hangsúlyt fektettek a szépségre, a külső használatáról is találunk feljegyzéseket. Dioszkoridész már ekkor felismerte és be is mutatta az agyag napon szárítását, ezzel is emelve hatékonyságát. Majd valahogy a civilizációval, a modern gyógyszerekkel mindez feledésbe merült!

 

A XIX. században Sebastian Kneipp próbálta újra visszahozni a köztudatba az agyagot, mint természetes gyógymódot, melyhez talált is követőket. Lipcsében Louis Kuhne alkalmazta betegeinél kitűnő eredménnyel, Olaszországban Garofalo atya osztogatott agyagtablettákat híveinek. Berlinben az ázsiai kolera gyógyszerének nevezték, és alkalmazták is a betegeken. A krími háborúban vérhas ellen fehér agyagot adtak a katonáknak, Németországban Adolf Just alkalmazta rengeteg betegségre tabletta, borogatás, fürdő és kenőcs formájában.

A jelenkor egyik legnagyobb alakja, Mahatma Gandhi is használta és hirdette az agyag használatát, sőt vannak olyan országok, ahol már a kórházakban is elérhető az agyag valamilyen formája.

 

Ma a természetes gyógymódok, a naturális anyagok külső-belső alkalmazása, ápolószerek, kozmetikumok előállítása reneszánszát éli az USA-ban, Indiában és Ausztráliában. Ott nagyon elterjedt és Európában is újra kezd hódítani az agyagalapú termékek használata.

 

A bentonit felhasználása a gyógyászatban

A bentonit talán méregtelenítő hatásáról a legismertebb, de külsőleg alkalmazva is számtalan előnye van. Az agyag magához vonzza a baktériumokat, gombákat, parazitákat, vírusokat és toxikus vegyi anyagokat. Mivel a bentonit nem szívódik fel a szervezetben, a széklettel vagy a bőrön keresztül eltávolítja ezeket a szervezetből.

 

Akár belsőleg alkalmazzuk, akár külsőleg, az agyag ozmotikus mechanizmust idéz elő (ioncsere-képesség). Elvonja mindazt, ami kedvezőtlen, mérgező, egészségtelen a szervezet számára, cserébe átadja az ásványi agyagokat (táplál, feszesít), az éltető energiát tartalmazó elemeket a sejteknek.

 

Méregtelenít kívül, belül

●   Az agyag rendelkezik egy úgynevezett természetes intelligenciával, mert antiszeptikus hatása csak és kizárólag a káros anyagokra hat. Egyedül ott fejti ki hatását, ahol szükséges, így megkíméli azokat a regeneráló elemeket, amelyek hozzájárulnak a teljes gyógyuláshoz.

●   Képes energiát tárolni, amely a testbe jutva segíti a gyógyulási folyamatokat, revitalizál, ezért nagyon jó kiegészítő terápiaként hosszas antibiotikum terápián átesett, immungyenge személyeknél, vagy bármely lábadozási szakaszban.

●   Lúgosító hatása miatt a bélparazitózis és candida gomba kezelésében is sikeres.

●   Az agyag mikromolekuláris szerkezetének köszönhetően képes szinte bármit megszűrni, semlegesíteni, jól használható mindenféle ártalmas anyag felszívására, megszűrésére: folyadékok, kellemetlen szagok, gázok, genny, káros és mérgező anyagok.

●   Semlegesítő és baktériumölő tulajdonságának köszönhetően kiváló sebgyógyító (égésre is), valamint jó gyulladáscsökkentő.

●   Bármilyen bőrproblémára érdemes kipróbálni, javítja az anyagcserét, fertőtlenít, szabályozza a faggyúmirigyeket, pórusösszehúzó, élénkíti a vérkeringést.

●   Az egész szervezetre gyakorolt hatása jól érvényesül anyagcsere betegségekben, és a belső elválasztású mirigyek zavarai esetén (pl. 2-es típusú cukorbetegség, pajzsmirigy elváltozások, csontritkulás, porckopás, prosztata jóindulatú megnagyobbodása).

●   Az agyag jótékony hatását belsőleg, főleg a gyomor-bélrendszerben fejti ki, és eredmények érhetőek el gyomorfekély, gyomorgyulladás, székrekedés, idült hasnyálmirigy gyulladás, krónikus májgyulladás, epebántalmak, nehezen gyógyuló húgyúti fertőzések esetében is.

●   Az agyagkúra használható köszvény, reuma, érelmeszesedés, cukorbetegség, máj- és vesebetegségek és gyomorfekély esetén, mivel megköti a savakat. Bélhurut, bélgyulladás, alhasi gyulladások, vastagbélgyulladás, hólyaghurut, férgesedés, daganatos betegségek, és bármilyen bakteriális és vírusos betegség előfordulásakor is javasolt.

 

A bentonit használata külsőleg

●   bőrgyógyító hatású ekcémára, bőrgyulladásra és pikkelysömörre,

●   kiválóan csillapítja a reumatikus és ízületi fájdalmakat,

●   fürdővízhez hozzáadva méregtelenítő hatású,

●   segíti a bőrsejtek oxigénfelvételét,

●   erősíti a fogakat és a fogínyt,

●   javítja a száj egészségét,

●   kozmetikai célokra is kiválóan alkalmas (lásd. Kozmetikai felhasználás).

 

A bentonit használata belsőleg

●   lúgosítja a testet (fontos, mert a túlzott savasodás betegségekhez vezet),

●   segít legyőzni a gyulladásokat,

●   méregteleníti a májat és a vastagbelet,

●   ételmérgezés kezelésének egyik módja,

●   megszabadít bizonyos emésztőrendszeri betegségektől (irritábilis bélszindróma, reflux, hányinger, hasmenés),

●   terhességi hányinger ellen is hatásos,

●   erősíti az immunrendszert a káros baktériumok, vírusok elpusztításával,

●   feltölti ásványokkal a sejteket és a szöveteket,

●   segít megszüntetni az ételallergiát.

 

Rendkívül jó hatással van

●   vastagbélgyulladásra,

●   vírusos fertőzésekre,

●   paraziták ellen,

●   ízületi gyulladásra,

●   szürkehályogra,

●   ideggyengeségre,

●   hasmenésre,

●   gyomorfekélyre,

●   vérszegénységre.

 

Kozmetikumként alkalmazva

●   gyógyítja és regenerálja a bőrszövetet,

●   arcpakolásként alkalmazva kitisztítja és összehúzza a pórusokat,

●   segíti a faggyútermelés szabályozását,

●   kezeli a pattanásokat,

●   eltávolítja a méregagyagokat a bőrből,

●   puhábbá varázsolja a bőrt,

●   ragyogást ad az arcbőrnek,

●   kitűnő bőrradírozó hatással rendelkezik,

●   segíti a sebhelyek eltüntetését,

●   egyenletes bőrszínt biztosít,

●   használható púder helyett,

●   fogkrém alapanyagaként is használják,

●   babahintőporként is alkalmazzák,

●   samponként is kifejti sejtregeneráló hatását (hajhullás megelőzése),

●   tusfürdőként a test egész bőrfelületének regenerálására, felfrissítésére alkalmas,

●   dezodor érzékeny bőrre,

●   fogak egészségének megőrzésére,

●   viszketés elleni krémet is készítenek belőle,

●   biztonságos minden bőrtípusra.

 

A fentiek alapján kijelenthetjük, hogy nincs ismert mellékhatása, költségkímélő, és alkalmas éppúgy prevencióra, mint akut vagy krónikus betegségek önálló vagy társkezelésére és utókezelésére. 

Beszerezhető bioboltokban, gyógynövényboltokban.

 

 

méregtelenítés

Fagyaszd le a citromot és mondj búcsút a cukorbetegségnek, a daganatoknak és az elhízásnak!
  A citrom az egyik legegészségesebb gyümölcsökhöz tartozik. Az egész világon számtalan egészségügyi problémára alkalmazzák, helyet kap a konyhában...
TOVÁBB
Fogyaszd a céklát és nem kell orvoshoz menned
  A céklának magas antioxidáns tartalmának köszönhetően elképesztő hatásai vannak. A cékla rákmegelőző hatású, javítja a látást, tisztítja a beleket és...
TOVÁBB
Csodákra képes a diófa levele!
A Kárpát-medencében szeretik a diót. Sok ház udvarán megtalálható ez a terebélyes lombkoronával rendelkező, nyáron menedéket biztosít a tűző...
TOVÁBB
Elismert ősi gyógymód az éhgyomorra való vízivás
  Egyes kutatások szerint, ha napi rendszerességgel, bizonyos szabályokat figyelembe véve beépítjük a vízivást életünkbe, sokkal egészségesebbek leszünk,...
TOVÁBB
NEKED AJÁNLJUK
 Eltitkolt gyógyszer a 3%-os Hidrogén-peroxid
  Bár a szakirodalom feljegyezte, hogy Franciaországban már a 19. század elején sikeresen alkalmazták ezt a szert súlyos betegségeknél, elég jó...
TOVÁBB
Az Algopyrin hatóanyaga a metamizole
  Kétségtelen, hogy az EU-ban és más fejlett országokban a metamizole tartalmú gyógyszerek vénykötelesek. A metamizole-t 1920-ban...
TOVÁBB
A világ leghalálosabb pirulái – Xanax és társai, avagy a benzodiazepinek veszélyei, mellékhatásai
  A Xanax nevű szer a benzodiazepinek csoportjába tartozik, általában szorongásos betegségek, pánikbetegség és depresszió okozta szorongás...
TOVÁBB
Megtalálták a rák valódi okát
  Lenyűgöző felfedezés a rák valódi okáról: meggyógyulhat a beteg, ha megérti betegsége okát. Dr. Hamer a 70-es években a müncheni onkológiai...
TOVÁBB
NÉPSZERŰ CIKKEK
 Eltitkolt gyógyszer a 3%-os Hidrogén-peroxid
  Bár a szakirodalom feljegyezte, hogy Franciaországban már a 19. század elején...
Az Algopyrin hatóanyaga a metamizole
  Kétségtelen, hogy az EU-ban és más fejlett országokban a metamizole tartalmú...
Csodákra képes a kövirózsa
  A népi gyógyászatban gyakran használják a növény levelének kipréselt, zselés nedvét külsőleg...
Hízol, rosszul alszol, és fájnak az ízületeid?
  A köménymag gyógyászati hatásait régtől fogva ismeri az emberiség, a népi gyógyászat...
TOVÁBBI CIKKEK
Kulcs az égiek kapujához – Tavaszi kankalin
  A tavaszi kankalin, latin nevén Primula veris, apró, évelő növény, amelynek a...
Felfedezés Magyarország egyik leglenyűgözőbb természeti csodájában - a Rám-szakadékban
  Magyarország sokszínű és lenyűgöző tájakat kínál azoknak, akik szeretik felfedezni a...
Méhpempő: Az egészség varázslatos csodaszere
  A méhpempő a méhek garatmirigyében termelődő fehéres, tejszerű, sárgás színű, savanykás,...
Nagyanyáink még tartották – Eltűntek a tyúkok a kiskertből?
  Nagyanyáink kertjéből még nem hiányozhatott a baromfi, de manapság mintha már nem lenne...

Címkék